Apportprøve Åstjern 29-30/7

Apportprøve Åstjern 29-30/7

Med suksessen fra 2016 friskt i minne ønsker NVK Hedmark/Oppland velkommen til et trivelig miljø.

Søkapport Åstjern

Vi ønsker alle velkommen til hyggelig prøve! Nytt av året er at vi bor på leirskolen, det betyr at det også vil være mulig å leie sengeplasser for de deltagerne som ønsker det.

VI HAR REGISTRERT EN FEIL I WEBPÅMELDINGEN SOM FØRER TIL AT MAN IKKE FÅR LAGT INN FLERE STARTER PÅ SAMME HUND PÅ SAMME PRØVE. FEILEN ER NÅ RETTET – BEKLAGER DETTE!

Årets apportprøve i regi av NVK Hedmark og Oppland går av stabelen på Åstjern (http://åstjern.no/) siste helg i juli.

Med suksessen fra 2016 friskt i minne ønsker vi velkommen til et arrangement med høy deltagelse, trivelig miljø og mange premieringer.

Om prøven

Prøven går over to dager, med mulighet til å stille en eller begge dager. Opprop kl 08.00 lørdag og søndag. Det settes opp partier i både UK og AK begge dager, i tillegg kjøres den tradisjonelle men uhøytidelige Elitekonkurransen etter at den ordinære prøven er ferdig på lørdag – her kårer vi dagens beste hund basert på apport- og dressuregenskaper i uvante omgivelser.

Prøveleder er Tommy Andersen, tlf 924 11 055.

Startavgiften er kr 375.- pr start som betales til konto 1822.52.10981 innen 15.07.17.
Merk innbetalingen med dato for start, navn på fører og hund.
Det er nå også mulig å  melde seg på prøven via webpåmelding på NKK sine sider!
http://web2.nkk.no/no/arrangor+_frivillig/prover/terminliste/  
Merk av her for ønsket klasse og startdag (UK1 = Uk Lørdag, UK2 = UK Søndag osv).
Etteranmeldinger etter frist må i henhold til de nye retningslinjene betale et tilleggsgebyr på 50 kr. I tillegg til startavgiften kommer eventuell viltavgift på 150 kr dersom du ønsker å benytte klubbfugl. Det vil selvfølgelig være mulig å bruke egen fugl – klubbfugl vil være due, også på vann.

Husk sauerenhetsbevis før prøven!

Vannapport av and

Overnatting, sekretariat

Sekretariatet vil i år holde til på leirskolen rett nord for selve hyttetunet. Her er det gode muligheter for overnatting for de som ønsker det – gi i tilfelle beskjed om dette til Kristian Noer på kmn@brednett.no/91851009.
Pris pr natt er kr 250.- som gjøres opp ved ankomst. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er tillatt med hunder på rommene. Ellers er det mulighet til å telte eller sette opp campingvogn/bil på parkeringa ved hyttetunet.

Lørdag har vi en felles grillaften – ta med egen mat og drikke. Under grillinga lodder vi ut supre premier som våre gode sponsorer har bidratt med!
Det vil også være mulig å prøve kunstene på leirduebanen som ligger på Åstjern på Lørdag – ta med eget våpen og 80 kr pr serie.

Det å avholde en apportprøve krever veldig stor innsats – har du lyst til å hjelpe til? Ta kontakt med oss – det er oppgaver nok!

 

Under praktisk jakt er en god apportør enormt viktig!

Apportprøve – noe for meg?

For de uinvidde – i UK-partiene (<2 år) prøves hundene i søkapport på utlagt fugl, og i vannapport på fugl kastet fra land. I AK-partiene (>2 år) prøves hundene i søkapport på to fugler, sporapport på en fugl og vannapport på en fugl. Apportprøvene og treningen fram disse er det viktigste grunnlaget for å få en stødig apportør under jakta. Gode apportegenskaper er alltid viktig – vi finner felt vilt raskt, dette er viktig både for viltet og for jegernes omdømme.

Hvor ligger Åstjern?

Åstjern ligger mellom Einavannet og Brandbu – her: https://www.google.no/maps/@60.4986184,10.5807309,1564m/data=!3m1!1e3?hl=no

Vi i sekretariatet ønsker velkommen til ei trivelig helg i godt selskap!

Vannapport AK KVEnja
Vannapport AK