Blodsporkurs i NVK Buskerud

Buskerud-gruppa inviterer til Ettersøk grunnkurs over en helg på Holleia i Modum 20.-21. juni. PGA KORONA AVLYSER VI HELGA 25-26 APRIL, MEN ARRANGERER I STEDET FOR KURSET 20-21 JUNI.

Copyright©Gard Vinsvold.

Som jeger har vi alle et ansvar for human jakt. Benytt denne sjansen til å skolere deg og hunden din til å bli godkjent ettersøksekvipasje!

Våre kontinentale hunder er allroundhunder, som ofte trenger allsidige utfordringer. Ettersøk er en meningsfull aktivitet å bedrive sammen med hunden din, også utenfor jaktsesongen.

Kurset går over to dager, lørdag og søndag. Begge dagene blir det en blanding av teori og praksis ute i terrenget.

Instruktør

Instruktør på kurset er Even Andre Holmen. Han har vært aktiv med å arrangere kurs og sporprøver i 9 år. Vært autorisert dommer i 2,5 år. Even har hatt drever i 11 år og jakter det meste, da helst med hund.

 

 

Pris og påmelding

Kurset holdes på NVK-hytta på Holleia. Her er det mulighet for overnatting i hytta, telt/campingvogn/bobil rundt, for de som ønsker det, men du MÅ gi beskjed om overnatting. Klubben fyrer opp grillen på kvelden.

Pris for kurset i  er kr. 1800 for medlemmer av NVK, 2200 kr for ikke-medlemmer. Betales til kontonr: 2270 29 86730, merk med blodsporkurs.

Påmelding kan sendes til Monica Rognheim på epost: monrog24@gmail.com Påmeldingsfrist  10.juni.

Om kurset

Dette er et grunnleggende kurs, hvor hundene skal få prøve seg på blodspor. Her vil du også få vite hvordan du planlegger veien videre med egentrening dersom du ønsker at din hund skal bli godkjent ettersøkshund. En trent sporhund har stor samfunnsnytte!

Sporing er en utmerket disiplin for hunden i båndtvangtiden. Den får brukt sine sterkeste sanser og instinkter, og får krevende mental og fysisk trening. Sporing krever et tett og godt samarbeid med fører.

Kurset består av en blanding av teori og praksis, og foregår i sin helhet på NVK-hytta på Holleia, hvor vi disponerer et 30 mål store inngjerdet område til sporøvelsene.

Ingen særlige forkunnskaper kreves. Kurset passer for flere hunderaser, men fuglehunder tilhørende medlemmer i NVK Buskerud har prioritet dersom kurset blir overtegnet.

NJFF – Ettersøk grunnkurs

Mål: Deltakerne skal ha fått innføring i grunnleggende trening av ettersøkshund, hvordan legge spor, og under veiledning fra instruktør ha lagt og gått flere spor. Deltakerne vil få kjennskap til begrepene som benyttes ved godkjenning av ettersøkshunder og hvordan selve avprøvingen foregår. Deltakerne skal med litt egentrening være godt nok skolert for å kunne melde seg og hunden opp for godkjenningsprøve.

Temaer: Ettersøksjegeren. Hunden. Grunndressur. Sportrening. Skanken og blodet. Utstyr til sporlegging. Sporopplæring og trening. Praksis – legge spor. Fersksporprøven. De første ettersøkene. NJFFs ettersøksutdanning. Krav til hunden i lovverket.

Litteratur: “Fra valp til fullt godkjent ettersøkshund» NJFF 2014.