Ryperik vennskapsmatch i Uvdal

Ryperik vennskapsmatch i Uvdal
 Oslo/Akershus og Buskerud møttes til vennskapsmatch i Uvdal.

For første gang møttes hunder fra Oslo/Akershus og Buskerud til vennskapsmatch øverst i Uvdal. Der kåret vi også distriktsmestre på vinterføre fra fylkene.

I vakre Jønndalen øverst i Uvdal, inn mot Hardangervidda, satte 36 hunder med førere og følgesvenner hverandre i stevne helgen 11. – 13. mars, på vinterens mest sosiale begivenhet i NVK Oslo/Akershus og NVK Buskerud.

Lørdag var det duket for kåring av distriktsmestre vinter høyfjell i de to klubbene, og søndag var det vennskapsmatch mellom klubbene – en nyskapning av året.

Vi bodde på tradisjonsrike Solheimstulen som bød på god mat og hyggelig stemning. Terrenget omkranser hotellet, og de nærmeste rypene er som naboer å regne. Likevel ga de hundene kamp i dyp snø i bjørkebeltet. De største hundene hadde en tøff jobb, og flere unghunder resignerte nærmest. Fuglene satt og kaklet i lia, det hørte vi godt, men de ble en hard nøtt for mange uerfarne hunder.

Før lunsj var det kvalifisering, fordelt på tre partier, ledet av dommerne Bjørn Størkersen, Ole Foyn og Stein Ole Hagen.

Matpause i Uvdal 2016. Foto: Stein Ole Hagen
Matpause i Uvdal 2016. Foto: Stein Ole Hagen

Etter lunsj var det duket for to distriktsfinaler, og et «oppsamlingsheat» som fikk trene videre i dalen.

Nede i dalen var det blytungt gjennomslagsføre, noe som gjorde at flere av de minst erfarne hundene nesten ble stående fast i den dype, kramme snøen, og noen ga nærmest opp og holdt seg bak fører i skisporet.

Andre vartet opp med fenomenale søk, som oftest høyere oppe i terrenget, noe som fikk instruktører og dommere til å bli blanke i blikket og hente frem de edleste superlativene. Uansett prestasjon, var det lærrike timer for både hunder og førere.

Da en nydelig dag i fjellet var omme, og jegermiddagen fortært, kunne årets vinterfjell-mestere kåres og hylles i Solheimsstulens koselige peisestue.

Distriktsmester AK for Oslo/Akershus

ble SV Fauk (Knert) (etter Buster og Hovdmyras Dumbling Dice) til Beate Løken. Knert viste både et utmerket søk og at hun kunne håndtere fuglen.

Det ble ikke kåret UK-mester på grunn av manglende fuglearbeid.

Terje Hoømberg og Claese Elman Foto: SKH
Mestere: Terje Holmberg og Claese Elman Foto: SKH

DK-mestre i Buskerud-gruppa

ble SV Miss Molly av Røssmyra (etter Hjortlunds Arold og Austbakkens Mocca) til Terje Holmberg, som vartet opp med hele 5 fuglearbeider (4 i kvalik og ett i finalen).

I UK ble mesteren den 12 måneder gamle strihåren La-Pippi (etter Stormkullens Copy-Caliber og La-Wilma) til Claese Elman. – Dagens desidert beste søker, ifølge finaledommer Stein Ole Hagen.

Kvelden ble avrundet med loddsalg med fine premier, auksjon av blant annet AluConsultbur, og kaste på stikka-konkurranse med edelt fluidum som premier.

Vennskapsmatch

VennskapsmatchvinnereTil søndagens vennskapsmatch hadde Buskerud-gruppen satt opp en gild vandrepokal i nesten ekte sølv, og den fikk Buskerud-laget ubeskjedent nok også ta med seg hjem.

På vinnerlaget gikk Molly, Pippi, KV Kaisa til Frode Laugerud, SV Fåx til Hilde Børdalen, KV Bounty til Thomas Kolbjørnsen og SV Ica av Røssmyra, også tilhørende Terje.

vennskapsmatchvinnere Uvdal Foto: Bjlrn Størkersen
Buskerud ble vennskapsmatchvinnere 2016 i Uvdal Foto: Bjlrn Størkersen

Takk for i år!

Vi takker for en flott helg, og håper på gjentakelse neste år – med nye DM og ny vennskapsmatch.

Vi takker for nydelig vær, greie ryper, for deilig innkvartering og mat på Solheimstulen, for sprek innsats av dommerne/instruktørene Ole Foyn, Bjørn Størkeren og Stein Ole Hagen, og for hyggelig tilrettelegging av arrangementet, for godt humør og et inkluderende miljø, ved sjefen sjøl, Bjørn Størkersen. Vi takker også Elisabeth Flaata med flere for lån av vakkert terreng, og sponsorene for fine premier.

Vel blåst!

Vi sees igjen i 2017, håper v! Da tar vi med oss vandrepokalen opp igjen 🙂