1.AK skog til SV Gallokåsens Lita

Årets skogsfuglprøve i Dividalen ble ikke den store suksessen når det gjelder premieringer, men trivelig har vi det bestandig i villmarkscampen ved sone 10! En hund visste å ta vare på den ene sjansen hun fikk. Lita tok stand på røy og med komplett RIOS kunne far kjøre ned til leiren med et stort smil om munnen og hente premien.

NVK Troms kan ikke annet enn å bøye seg i støvet for denne ekvipasjen som i løpet av sommeren og starten på høsten har hentet 3×1.AK apport, 1.AK fullkombinert og 1.AK skog!

Gratulerer Lita og Lars Kristoffersen!

Lørdag startet to fullkombinertparti og seks skogsfuglparti. Været var desverre ikke noen å skryte av, skodde, regn og 7-8 grader. Vanskelige forhold på skogen med andre ord. I løpet av dagen skulle det vise seg å stemme bra. Det ble observert 4 tiurer på hele dagen og ingen av hundene hadde kontakt med fuglene.

Det er trasig med tanke på fremtidig jakt og den gode fuglebestanden vi observerte under skogsfulgprøven høsten 2014 da vi hadde 50 prosent premiering. Det er demotiverende både for deltagere, dommere og ikke minst for prøvekomiteen som alle ønsker å dele ut flotte premier.

Men når man ser bort i fra vær og fravær av fugl var det forbausende godt humør på dommere og deltagere når de kom tilbake til campen etter endt dag. Vi koste oss med god middag, reinskav ala Trude Giverhaug og som ellers noen røverhistorier.

20150906 14.00.16

Søndag våknet vi til regn og skodde nok en gang, men så snart det begynte å nærme seg opprop forbedret været seg 100% og sola titte frem i løpet av dagen. Riktig hyggelig var det å sitte i campen i goværet, brenne bål og vente på at partiene skulle komme inn.

I løpet av dagen var 7 parti ute i skogsfuglenes rike og flere hunder fikk sin sjanse på fugl, men ettergang er vel en sjuke de fleste av oss plages med innimellom.

NVK Troms vil takke dommerene Bård Johansen, Bjørnar Gundersen, Bjørn Morten Baardvik, Arthur Aune, Thom Torstensen, Christian Sletbakk, Ole Morten Klingan og Ingrid Frenning for fremragende jobb som motivatorer for deltagerene i helga!

Mvh prøvekomiteen Trude og Harriet

20150905 15.29.18