Om vorstehhunden

Om vorstehhunden

Vorstehhunden er en allsidig atlet som krever kjærlighet, dressur og mye mosjon.

sv-kupert
Strihår (her med kupert hale, noe som ikke lenger er tillatt i Norge)

Vorstehhunden er en hund som egner seg til mange former for jakt, hundekjøring, kløving – og den er dertil en trivelig familiehund med en viss sans for å passe hus og eiendom.

Dersom du tar på deg oppgaven med å gi hunden en god start og et godt, aktivt liv, vil du få en hund som du trives med og har glede av.

Korthår, strihår eller langhår?

Hvilket hårlag som er å foretrekke er i stor grad opp til den enkeltes smak.

kv-kupert
Korthår (her med kupert hale, noe som ikke lenger er tillatt i Norge)

Langhår har gjennomsnittlig noe mindre jaktlyst og mindre søksformat enn de to andre hårlagsvariantene. Til gjengjeld er rasen mest robust i kulde og dårlig vær. Det er viktig å være klar over at det innen hver rase kan være stor forskjell på individenes egenskaper.

Les rasestandardene til rasene

Hvordan få tak i en førsteklasses valp?

LV
Langhåret vorsteher

Det er et tankekors de fleste søker eksperthjelp først etter at noe har gått galt. Ofte er problemet at en førstegangs valpekjøper har fått ett eller annet problem med sin nyanskaffelse. Gode forberedelser minsker faren for at du må jobbe mye med justeringer i ettertid.

NVK har etablert et apparat for å hjelpe deg: Bruk klubbens valpeformidling og kontaktnett.

I tillegg bør du kontakte klubbens folk som av ren kjærlighet til rasen har brukt mange år av sitt liv til finne svar på de spørsmål som akkurat du lurer på. Det beste er å snakke med mange, som gjerne har forskjellig ståsted innenfor rasemiljøet.

  • NVKs valpeliste innholder en liste over avlshunder og parringer som er anbefalt av Avlsrådet etter kriterier fastsatt av NVK.

Ved spørsmål, kontakt Avlsrådet ved dets leder på E-post: avl@vorsteh.no

Her finner du Avlsrådets kontaktpersoner for de ulike rasene