Horveprøven 2018

Horveprøven 2018

Årets apportprøve på Horve (30. juni – 1. juli) ble arrangert under flotte forhold. Det ble delt ut mange premieringer og mange fikk særdeles gode resultater. Det var flere nybegynnere med på prøven og flere av disse fikk med seg premier hjem. 

I år var det mange britiske hunder med. Det er veldig hyggelig å se at det er en økning av britiske hunder på våre apportprøver. En av de som jublet høyest var nok Turid Helgø med IS Einunnsdalens C-Copper som i sin første prøvestart klare å få full pott i alle øvelser på lørdagen og ble dermed med sin første start i AK innlemmet i den celebre 30 poeng klubben. Glade bevegelser var det også å spore hos Jan Gunnar Bowitz som på søndag førte GS Østjylland’s SR Eck fram til 1 AK og ble dermed kombinert champion. Jørn Gunnar Bowitz stilte sammen med Therese Bowitz Havsø fire Gordon settere på prøven og fikk full uttelling. Alle fire hundene ble premiert begge dager. GS Troldmarkens Listige Ludwig ble også prøven beste UK hund.

Flere vorsthere fra klubben fikk med seg premier hjem. Cecilie Hammer med KV Jentenes Tønes fikk 1UK på sin første prøvestart. Bjørg Vaage fikk 1AK begge dager på Yoko, og 2AK på Thorsheim’s
Exlusive. Thomas Nyberg stilte Rashka til 1AK og 2AK, og Svein Enes med Skuteheia’s Oda fikk både 1UK og 2UK. Kristoffer Kristiansen stilte Rypesteggens Aoa Maximus til 2AK og Steinar Søiland fikk 1UK på Øvstebuas Crf
Bris. Kullsøster Nami til Morten Bergslien fikk 3UK.

På søndagen fikk vi enda et medlem i 30 poeng klubben. Denne gang var det Sveinung Steine som sammen med KV Suldølen’s AES Jeger som ble feiret. Jeger ble også prøvens beste AK hund.

På lørdagen ble det også arrangert såkalt «elite apport» hvor de 5 beste AK hundene konkurrerte mot hverandre om apportere flest mulig vilt på kortest mulig tid. Det var lagt ut 2 fasaner, rugde, høne, måke og and. 11,5 år gamle Hovdmyra’s Whole Lotta Yoko slo knock out på sine konkurrenter og en strålende fornøyd fører, Bjørg Vaage, kunne nok en gang konstandere at de eldste er nok de beste.

Takk til dommerne, Eigil Haug, Kjetil Kristiansen og Alexandrer Kristiansen for god dømming og tusen takk til alle deltagerne for fantastisk innstas både på og utenfor banen.

Her er fullstendig premieliste