Døtid=spenning

Døtid=spenning

Båndtvang, haglepuss, dressur, taksering, spenning og venting

Sånn har vi det vel de fleste av oss som har en eller flere vorstehere i heimen. Her nord blir det siste fjellturen på snøføre med tre strihår  og pulk. Da er det vel på tide å rette blikket litt opp og frem, og gjøre tiden til neste jakt så kort som mulig.

Mysteggens Aloe, eier Ole Kristian Elvenes

Bak oss er vinterprøve sesongen over og en del premier er fordelt. I Alta er en ny stjerne født ser det ut til Ole Kristian Elvenes sin Mysteggens Aloe vil gjøre seg bemerket. I løpet av høsten 2018 og vinteren/våren 2019 sanket han 5 premier av premiegrad 2 uk og på Arnøya ble Artic Cup billeten sikret med 1 uk. Dessverre nådde han ikke helt opp i AC, men artig at en lokal strihår var med. Helt på tampen av sesongen smalt Langsundets Harley til May-Britt Hauffen til med 1 uk. Speldragets Jakt-Lykke til Smuk/Haugen fikk en 3 uk på sin andre start i vår . Gratulerer så mye til dem!

Ja, hva fyller vi jegerens`s advent med?? Vorsteheren har jo liksom vært alround hunden fremfor noen, men nå ser det jammen ut som om andre hunder kan brukes til mer enn bare å ta stand. De fleste raser konkurrerer i apport og der er det jammen mange gode!! Dette bør vel trigge konkurranse instinktet? Øst Finnmark har vært gode på dette og har en veldig aktiv lokal jeger- og fiskerforening som har arrangert apportprøver. I år blir det arrangert en prøve i regi av VFFH i juni. Jeg synes vi skal prøve å ta tilbake litt av dette varemerket og kanskje være et forbilde for andre raser. Det er vel mer et ønske  for fremtiden. Ettersøk og apport er jo en av grunnene til at vi har hund med på jakt!

Når jeg nevner Øst Finnmark er det for dette har vært vorsteherens bastion i Finnmark. Hovedtyngden av vorsteher eiere er bosatt i Øst-Finnmark, men kanskje vi kan øke interessen her vest etterhvert. Derfor skal vi prøve å få til en tidlig høstsamling her i Alta slik de har hatt i Vadsø i mange år. Det vil komme info på FB siden etterhvert.

For egen del har jeg funnet en ny super måte å trene hundene på under barmarksperioden; kick-bike. Super kondistrening og gøy for oss som liker litt trygg fart og spenning. I de verste varmeperioder må det selvfølgelig skje om natta og med muligheter til nedkjøling.