Fuglehundkurs med Ida Sollie

Fuglehundkurs med Ida Sollie

NVK Agder inviterer til kurs i Kristiansand 21.-23. februar 2020.

Vi starter opp det nye året med helgekurs med Ida Sollie, som driver hundeskolen «Hundeliv» på Jæren. Hun har bred erfaring fra jakt og friluftsliv og har ført egne hunder til høye plasseringer på jakt, spor og apportprøve i Norge. Med sine tre strihårsgutter jakter hun, går ettersøk for kommunen og benytter de som apportører. Med Haldor tok hun sølv i VM for stående fuglehunder i 2017. Hun kvalifiserte seg også for VM i 2019 med Trygve. Ida liker å trene hund og fokuserer på oppgaven hunden skal utføre, enten det handler om hverdag eller jakt.

Vi begynner fredag kveld med et foredrag som også fungerer som teoriunderlag for resten av kurset. Foredraget heter «Fra valp til RIOs» og er en kombinasjon av forelesning og film. Hun er opptatt av samarbeid og lydighet og mener at dette får vi inn ved å trene hunden systematisk og ved å bygge opp øvelsene slik at den blir bedre rustet til å takle de utfordringene som den senere skal utsettes for. Hun opplever at det folk ofte savner er inspirasjon til konkrete øvelser man kan trene slik at man får en mer naturlig vei fra sitt i stua, til sitt i fjellet, og i dette foredraget presenterer hun sitt tankesett og viser helt konkret hvordan hun går frem.

Resten av helga jobber vi praktisk med hund. Vi begynner lørdagen med å ta for oss de delene av foredraget som er mest ukjent for folk i treningen mot RIOs. Du lærer hvordan du kan trene sitt med hunden din og hvordan du kan bygge opp sittøvelsen mot ro i oppflukt. Igjennom apporttreningen finnes det store muligheter for å trene lydighet og utvikle samarbeidet mellom deg og hunden din. Søndagen blir brukt til å vise systemet hun benytter for å komme videre med dette. For å få maks utbytte av søndagen bør hunden ha apportbevis (eller kunne apportere). Kurset passer for de som har en ung hund fra 5 mnd og opp til voksen alder. Kurset passer også for deg som har lyst å utvikle trenerferdigheter og lære hvordan man kan bruke forstyrrelser og belønning.

Ble du sugen på å ta del i mer av Idas kunnskaper? Helgen 21. – 23.2. 2020 holder Ida kurs for inntil 10 ekvipasjer i og ved Anicuras lokaler i Sørlandsparken. Kurset starter fredag ettermiddag kl 18 – 20 med teori. Lørdag kl 10 – 17 og søndag kl 10 – 15 fordyper vi oss i det hun tok opp på forelesningen og omsetter det i praktisk trening med hundene.

Prisen for kurset er kr 2.250,- for medlemmer av NVK og kr 2.750,- for ikke-medlemmer. Det er «førstemann til mølla», så vær rask med tilbakemelding om du vil delta, – gjerne på mail til lisa.flp@online.no eller ved SMS til Lisbeth på mobil 907 59 344. Det er bindende påmelding med innbetaling til NVK Agder sin konto nr 7325.05.47517 senest innen utgangen av januar.

Vennlig hilsen
NVK Agder v/Lisbeth

Agder Invitasjon Kurs Ida Sollie