Ny kontakt i Agder: Nina Helene Helle

Ny kontakt i Agder: Nina Helene Helle

Nina Helene Helle er ny distriktskontakt for Agder på klubbens årsmøte.

Jeg er Nina Helle på 47 år, født og oppvokst på Rysstad i Setesdal. Flytta til Kristiansand i 2007, og er gift med Sjur Gilje. Vi har hver vår sønn på 18 og 28 år.

Jeg er utdannet politi og jobbet i politiet i Setesdal før jeg senere begynte i Kristiansand. På grunn av helsen jobber jeg nå redusert i en sivil stilling.

Jeg har aldri vært interessert i jakt …  Men har alltid vært veldig interessert i hund. Så da jeg og Sjur bestemte oss for å få en hund sammen, så ble det en KV fordi det stod så mye positivt om den rasen.

Da hunden var kommet til oss, ble vi fort involvert i fuglehundmiljøet i Agder, og vi ble godt mottatt i miljøet. Vi begynte å gå på jaktprøver og treningssamlinger, og ble kjent med mange gode hundefolk, som alle var jegere.

Hunter f. aug. -17 kom først til oss. Han var en fantastisk allsidig hund som skapte mye glede hos oss. Det å se hunden i sitt rette element på jakt, ble det beste med å ha hund. Har også stilt Hunter på flere utstillinger, og han ble ferdig certet høsten 2018.

Hunter likte alt han var med på. Når vi snørekjørte på vinteren, så ble én av oss hengende etter. Vi fant ut at vi måtte ha to hunder. Så da fikk vi Scott f. aug. -17. De to er et dreamteam sammen og har veldig mye glede av hverandre.

Første jaktprøven med Hunter var høyfjell vinter på Bjåen, Hovden 1. Hunter var UK og fikk en jaktbar situasjon med RIO og han ble belønnet med en 3.UK.

Da var vi bitt av en basill som tok helt av. Meldte oss på alt av prøver og utstillinger. Det var så gøy, og vi traff så mange flotte mennesker i dette miljøet. Alt var nytt for oss, og vi gjorde vel de feil som kan gjøres med en jakthund.

Scott skal gå sin første vinterprøve nå i februar, så vi er veldig spente. Han har vært veldig god på trening, syns vi.

Som fersk fuglehundeier så håper jeg at jeg som distriktsrepresentant i klubben klarer, å bidra til at klubben er aktiv og får nye medlemmer. Dette er et fantastisk miljø!

Har nå meldt oss opp til jegerprøven i mai, og vi gleder oss til høsten med hagla på ryggen og hundene i ekstase.

Til slutt vil jeg bare ønske alle Vorstehhundeiere lykke til på alle vinterprøver vi har foran oss nå, og håper å treffe mange flere i dette miljøet.

Vennlig hilsen Nina Helle

Kontaktinfo:

  • Nina Helene Helle
  • Gneistoppen 13, 4656 Hamresanden
  • nina@hjulius.no
  • Tf.: 924 532 37

Valgkomite Agder:

  • Helge Reinertsen
  • Magne Brynjulfsen