På Hovden med NVK Agder

På Hovden med NVK Agder
Høy standard på Lundebu, Hovden Fjellstoge.
Høy standard på Lundebu, Hovden Fjellstoge.

Lundebu bød på mange overraskelser både for to- og firbente fra vorstehhundgruppa i Agder.

Den første overraskelsen som ventet oss, var innkvarteringen. Vel har vi bodd bra på Fjellstoga før, men denne gangen kom vi til oppredde senger i et helt nyoppusset hus, med lysekrone, flatskjerm og moderne design.

Når Anders Hansen (korthår Leica) i tillegg hadde tatt med kreps og prosecco med tilbehør til de som var smarte nok til å være litt tidlig ute, var standarden satt for en helg med stil og hyggelig sosialt samvær.

På Fjellstoga ventet det oss Hovdenburger, der vi før middag fikk en fin innføring i føring av hund på fjellet med instruktør John Halvor Madsen. «DFF», dressur før fugl, samt en mengde gode tips både i det daglige og til «eksamen» (fuglehundprøver), ble villig delt, og vakkert illustrert med egne bilder.

Neste dag delte vi oss i to grupper, den ene gruppa gikk med Lisbeth Reinertsen, og den andre med John Halvor. På mitt «parti», møtte vi rypene i første slipp, dessverre ble det med disse denne dagen, men det var spor og supert føre, så hundene hadde i alle fall gode muligheter til å lære seg å søke. Det andre partiet gikk dessverre hele dagen uten å se fugl.

Etter endt økt samlet vi oss for en oppsummering av dagen samt pølser med brød og lompe på Lundebu. En av de unge korthårene, Kira til Øystein Larsen fra Arendal, fikk også tatt apportbevis, etter et perfekt utført arbeid på rype. På Fjellstoga ble vi traktert med svinefilet og karamellpudding, for ikke glemme Tronds spesiallagde godt krydrede, stekte poteter. På hytta ble det quiz og sosialt lag utover kvelden. 

Neste dag startet vi samlet, men delte oss etter at alle hadde hatt en kort slipp, det var 9 hunder totalt. Med to rutinerte korthårete vorstehere, Nico og Kalla til instruktørene, fikk unghundene god drahjelp til å komme seg i søk. På vårt «parti» var det korthåren Hunter til Nina og Sjur som kom først i fugl, deretter slumpet strihårene Zirca og Alva borti to-tre ryper, som vekket jaktlysten til de mest uerfarne hundene. Senere ble det nytt fuglearbeid på Hunter, denne gangen en situasjon som trolig ville ha ført til premie på prøve. Da vi vendte fjellet ryggen rundt to, tror jeg alle følte de hadde hatt nok slipptid for dagen.

Ikke så mye fugl, kanskje, som man kunne ha ønsket seg disse to dagene, men greit vær og føre, fortreffelige instruktører og et veldig godt lag på hytta samt deilig oppvarting og service fra Fjellstoga, gjorde det til en lærerik og smakfull helg for både to og firbeinte.

Takk igjen til John Halvor Madsen fra NVK Vestfold, og også til Lisbeth Reinertsen fra NVK Agder, som var primus motor for samlingen. Vi håper på gjensyn med Fjellstoga neste år. Kanskje ses vi på prøve denne vinteren?

Anders Hansen og KV Leica og Helene Indreflø og Kattaviks Callisto er klare for rypefjellet.
Anders Hansen og KV Leica, og Helene Indreflø og Kattaviks Callisto er klare for rypefjellet.
Barbara Gåstjønn med sin unge stjerne, Gitta, og Lisbeth Reienrtsen med Kalla.
Barbara Gåstjønn med sin unge stjerne, Gitta, og Lisbeth Reienertsen med Frøken Kalla.
På klærne skal storfolk kjennes. GS Gitta i fin ny kondomdress.
På klærne skal storfolk kjennes. GS Gitta i fin ny kondomdress.