Rapport fra vintersamlingen/DM 2018

Rapport fra vintersamlingen/DM 2018

Helgen 16-18.februar arrangerte vi vår årlige vintersamling hvor vi også har vårt prestisjetunge distriktsmesterskap. I år var hovedkvarteret på Sognli gård. Gården ligger flott plassert inne i en dal i Orkdal og passer perfekt for vår vintersamling.

Utover fredagskvelden dukket årets deltakere opp. Det ble en felles middag, elgtaco, og litt hundeprat utover kvelden. Det var trivelig å se at en del nye ansikter dukket opp på samlingen. Humøret var upåklagelig og alle gledet seg til en flott helg i fjellet.

Vertskap i år var Lindis Pettersen og Kim Aaknes som gjorde en kjempejobb med arrangementet. En stor takk til dere begge!

På lørdag var det trening i fjellet i strålende vintervær. Hundene var i alle aldre, fra 5 mnd til godt voksne og de var fordelt i tre partier. Det var litt varierende med fugl, men hva gjør vel det når vår alltid serviceinnstilte Geir Sve fikset fiskesuppe på bål i fjellheimen. En liten dråpe akevitt til å svelge ned suppa med ble det også. Et meget populært tiltak!

På lørdag kveld var det, som alltid, festmiddag. I år ble det servert finnbiff av sau og en knallgod potetmos. Rapportene forteller at det falt i smak. Det ble «prøvesmaking» i et par timer før middagen så det ble en lang bordsetting for mange. Som alltid etter god mat og godt drikke ble det mange trivelige samtaler utover kvelden.

På søndag var det klart for distriktsmesterskapet. I tillegg var det et treningsparti som koste seg i fjellet. Fugl var det, sola skinte denne dagen også, og våre distriktsmestere ble kåret. I UK ble det SV Sølenrikets Karma til Geir Sve som vant og blant AK-hundene var det SV Tell til Stig Fornes Alstad som stakk av med seieren. Vi gratulerer begge som distriktsmestere!

NVK-Trøndelag takker alle for en flott helg på Høgkjølen, og håper alle hadde det trivelig sammen med oss!