Sterk innsats av SV på Gallokprøven

Sterk innsats av SV på Gallokprøven

VK-finale vunnet av SV Stakkhaugen's I-Enzo - 4 av 5 SV ble premiert

6.-7. april var det tradisjon tro Gallokprøven. En prøve kjent for bra med fugl og utfordrende føre. Til tross for meldinger om mye fugl, var det skuffende nok ingen vorsteh i UK. Uklart om det er dårlig rekruttering, eller bare en tilfeldig dipp. Men i AK var det på meldt 3 SV og 1 KV, samt 2 SV i VK og 1 KV i VK.

Til tross for varierende med fugl og et typisk «Gallok-føre», lyktes 4 av 5 SV å bli premiert. Ekstra stas var det når en SV vant VK-finalen. Stakkhaugen’s I-Enzo til Morten André Sundquist Kirksæther imponerte mange, selv ES-eiere var imponert. Når Enzo i tillegg plukket fugl og viste hvordan en AK-hund skal oppføre seg, ja da blir det øverst på pallen. Gratulerer!

Stakkhaugen`s I-Enzo
Stakkhaugen’s I-Enzo med rype

Utklipp fra dreieboka

5. Slipp Enzo og King Kenny. Mye fugl med en gang og King Kenny får for mange sjanser, blir for urolig og utgår. Klara settes på. Begge står, Enzo får ffuglearbeid med reis, apport ok. Klara får fugletaking da fuglene går før fører kommer til. Enzo står igjen, får tomstand, går rett i ny stand og får fmr. Enzo over Klara som har fugltaking og slått en gang

2. Runde Lira og Enzo. Begge jakter meget godt. Enzo over Lira. Skjer så mye at det ikke kan refereres 😵‍💫 Rangering Enzo, Buck, Assu, Lira og Ylva.

Det ble en svært spennende finale med mye fugl og mange situasjoner.

Artig var det når en Alta-væring tar turen østover og får premie begge dager slik som Kristian Nilsen med Nattmålsheias Bjarte som fikk 2.AK og 3.AK. Gratulerer!

Nattmålheias Bjarte
Nattmålheias Bjarte og Kristian Nilsen

Så har vi en debutant i AK, Kristian Eliassen med SV Falktindens Marve, som fikk en 2.AK. Ryktene skal ha det til at han visstnok trener mye sammen med Ronja Pedersen. Hun er jo en kjent premiesanker som dessverre ikke lyktes i VK, men etter å ha blitt slått ut i finalen, skyndte seg til et annet parti og fikk en 2.AK på SV Speldraget’s M-Jaktdrøm.

Speldraget`s M-Jaktglød
Speldraget’s M-Jaktglød

Nok en gang har Gallokprøven levert! Brukbart med fugl, fin og intim prøve regissert av et dyktig team som håndterer prøvedeltakere, logistikk og innkvartering.