Vorstehere med suksess i nord!

Høstens første prøver i Tromsø bekrefter at det vi har hørt om at "rasen er i fremgang" gjelder også hos oss. I løpet av tre prøvedager med skogsfuglprøve m/fullkombinert, apportprøve, og to dager på høyfjell, har vi allerede mye å skryte av. Særlig gledelig er 1. AK fullkombinert til SV Gallokåsen's Lita.

1. AK fullkombinert

Lars Kristoffersen og Lita gikk rett til topps i sin debut på skog fullkombinert i Tromsø 21.august. Med en andrepremie og x førstepremier på apportprøve fra før, er ikke den disiplinen ukjent for Lita, men det var første gang hun ble stilt på skog.

Etter 70 minutter i uvanlig nord-norsk sommervarme ble det stand og reis på orrfugl, og Lars og Lita troppet opp på apporten med innstilling til 1 AK og høyspente nerver. Med full pott på søk, 8 p på vann og 9 på spor kunne skuldrene senkes og jubelen slippes løs.

En lang og spennende dag, og Lars er etter eget utsagn herved hekta på fullkombinert! Lita er ellers ei trivelig og omgjengelig dame som fra før av også er premiert på høyfjell både i UK og i AK. Hun sin 1 AK sist vinter og blir nok også å treffe i VK fremover.

1. AK skog

Disse ekvipasjene oppnådde 1. AK skog i Tromsø: KV Itza’s Heidi/Anne-Maj Krogh, SV Reisajenta’s Reisa/Magnhild Reiersen, og KV Langsundet’s Skade/Bjørn-Morten Baardvik. Skade fulgte for øvrig opp med 1. VK kval høyfjell på lørdagen.

1. UK apport

KV XAV Rugdelia’s Embrik  fikk 1 UK apport.

Gratulerer!

Sv galloksens lita. eier lars kristoffersen