Sporkurs i NVK Buskerud

Sporkurs i NVK Buskerud

Buskerud-gruppa inviterer til Ettersøk grunnkurs over en helg på Holleia i Modum 27.-29. april.

Som jeger har vi alle et ansvar for human jakt. Benytt denne sjansen til å skolere deg og hunden din til å bli godkjent ettersøksekvipasje!

Våre kontinentale hunder er allroundhunder, som ofte trenger allsidige utfordringer. Ettersøk er en meningsfull aktivitet å bedrive sammen med hunden din, også utenfor jaktsesongen.

Kurset går over tre dager fra fredag kveld til og med søndag. Fredag får deltakerne en innføring i temaet, og man går igjennom grunnleggende teori. Lørdag og søndag blir det en blanding av teori og praksis ute i terrenget.

Målet med kurset er at deltakerne, med litt egentrening, skal være godt nok skolert til å kunne melde hunden sin til godkjenningsprøve.

Instruktør

Instruktør på kurset er Rune Borgersen. Rune har drevet med hund siden 1989, og har bred erfaring med flere raser. Blant annet redningshund, hund i forsvaret, jakt og spor med retriver, jakt med dachs og ettersøk med bayersk viltsporhund.

Rune er ettersøksinstruktør og trinn 2 instruktør i NJFF,  samt fylkesintruktør for ettersøk i Buskerud, og har holdt en rekke ettersøkskurs. I tillegg er han ettersøkdommer og drevdommer for dachs.

NVK-hytta på Holleia

Pris og påmelding

Kurset holdes på NVK-hytta på Holleia. Her er det mulighet for overnatting i hytta,  telt/campingvog/bil rundt, for de som ønsker. Klubben fyrer opp grillen på kvelden.

Pris for kurset er 1600 kr for medlemmer av NVK, 2000 kr for ikke medlemmer. Betales til kontonr: 1594 37 95921

Påmelding kan sendes til Henrik Syvertsen på epost: syvertsen.henrik@gmail.com

Påmeldingsfrist 15. april.

Om kurset

Dette er et grunnleggende kurs, hvor hundene skal få prøve seg på blodspor. Her vil du også få vite hvordan du planlegger veien videre med egentrening dersom du ønsker at din hund skal bli godkjent ettersøkshund. En trenet sporhund har stor samfunnsnytte!

Sporing er en utmerket disiplin for hunden i båndtvangtiden. Den får brukt sine sterkeste sanser og instinkter, og får krevende mental og fysisk trening. Sporing krever et tett og godt samarbeid med fører.

Kurset består av en blanding av teori og praksis, og foregår i sin helhet på NVK-hytta på Holleia, hvor vi disponerer et 40 mål store inngjerdet område til sporøvelsene.

Ingen særlige forkunnskaper kreves. Kurset passer for flere hunderaser, men fuglehunder tilhørende medlemmer i NVK Buskerud har prioritet dersom kurset blir overtegnet.

NJFF – Ettersøk grunnkurs

Mål: Deltakerne skal ha fått innføring i grunnleggende trening av ettersøkshund, hvordan legge spor, og under veiledning fra instruktør ha lagt og gått flere spor.  Deltakerne vil få kjennskap til begrepene som benyttes ved godkjenning av ettersøkshunder og hvordan selve avprøvingen foregår. Deltakerne skal med litt egentrening være godt nok skolert for å kunne melde seg og hunden opp for godkjenningsprøve.

Temaer: Ettersøksjegeren. Hunden. Grunndressur. Sportrening. Kanken og blodet. Utstyr til sporlegging. Sporopplæring og trening. Praksis – legge spor. Fersksporprøven. De første ettersøkene. NJFFs ettersøksutdanning. Krav til hunden i lovverket.

Litteratur: “Fra valp til fullt godkjent ettersøkshund” NJFF 2014.