1.AK til to langhår

1.AK til to langhår

Fjordlandets Juni og Rognhøgdas Alva fikk tilsammen 3. x 1.AK skog denne uka.

OPPDATERT 4.9: LV Rognhøgdas Alva og Martin Tangen fikk 1.AK Fullkombinert på Budor!  Dermed er inngangsbilletten til Jaktchampionatet på plass.

Vorstehhunder har på årets første skogsfuglprøver sikret seg mange premier, men aller mest bemerkelsesverdig, og gledelig, er at to flotte representanter for langhåret vorsteh er på denne lista.

De to er Rognhøgdas Alva til Martin Tangen og Fjordlandets Juni til Mette Ulvestad.

Alva fikk sin premie i Høland, mens Juni ble premiert på Budor.

Se hele lista over de 11 skogsfuglpremiene her.

NUCH Rognhøgdas Alva, NO35157/17, med eier/fører Martin Tangen gjorde seg også bemerket i fjor med 1.AK på Bjerke skog, på akkurat samme dato, 1. september. I tillegg til de to førstepremiene på skog, har Alva 2.AK skog, 2.UK og 3.UK vinter, samt 2. UK og 3.UK høyfjell høst.  Alva har også fire førstepremier i apport. En meget allsidig hund som også har flotte avlsegenskaper: J112, 125 og 95. Alva hadde sitt første kull med 6 valper i år. Alvas oppdrettere er Eli Ronglan og Knut Andreassen. Eier Martin Tangen er bosatt ved Kongsvinger.

NV-13-16 EUW-15 Fjordlandets Juni, NO51600/12, til Mette Ulvestad er også meget velmerittert (10 jaktpremier), med flotte indekser. Jaktlyst: 112 Viltfinner: 113 HD: 109.

Juni er før årets 1.AK skog, solid jaktpremiert med 2 x 2.UK, 4 x 2.AK og 3 x 3.AK. Premiene er hentet på skog, lavland, vinter og høyfjell høst. Med denne ukas 1.AK er Juni, som allerede har tre cert på utstilling, kvalifisert til tittel Norsk utstillingschampion, NUCH. Juni er Mettes eget oppdrett, og Juni fikk i 2018 et stort kull på 13 valper. Mette og Juni er bosatt på Skarnes.

Se lista over alle skogsfuglpremiene i år her

Klikk på bildene under for større versjoner

1.AK FK på Budor 4.9 til Martin og Alva
Alva kritikk etter feltdelen: innstilt til 1.AK Fullkombinert.

Junis kritikk
Førstepremiekritikken til Rognhøgdas Alva