Apportprøve lengst nord og øst i landet

Apportprøve lengst nord og øst i landet

Siste helg i juli var det igjen apportprøve i Kirkenes med imponerende resultater.

Prøvens beste AK-hund: KV Langsundets Exo med 1.AK begge dager og 29+30p. Eier May-Britt Hauffen.
Prøvens beste UK-hund: SV Speldragets Roxy (15 mnd) fikk 1.UK begge dager med full poengpott. Eier Ronja Pedersen.

Helga 27. og 28. juli ble apportprøven utfor Kirkenes avholdt i regi av SVJFF i strålende varmt sommervær.

Høy premieprosent

Og flinke eiere og hunder stillte opp med vorstehere i flertall. På 33 starter ble det 16 premieringer! Det viser noe av nivået.

Med tanke på at de aller fleste bare stiller på denne apportprøven p.g.a. lang avstand til nærmeste alternativ er dette utrolig. Samtidig ser vi at det er mange langveisfarende som kommer til denne prøven.

Dommere var Birthe Vold Myhre og Ove Myhre som gjorde en strålende innsats.

Fredag kveld før prøven hadde de et kurs for deltagerne og andre der vi fikk mange gode råd å ta med videre på veien.

For Birthe og Ove var denne delen av landet ny, ellers har de reist hele Norge. Håper de får lyst til å komme igjen ved flere anledninger. Kanskje kan festmiddagen med nyfiskede russekrabber friste til det?

I alle fall var det en middag med fantastisk god mat og meget høy stemning og godt humør. Noe som bidro til det var kanskje at alle fikk premier med mer eller mindre humoristisk innhold.

I tillegg til prøvens beste hunder fikk SV Speldragets Fresh 1.UK begge dager med fører Monika Hauan, SV Hovdmyras Sway 1.AK med fører Rune Mikalsen (som med dette fikk tittelen Norsk Kombinert Champion) og SV Brekkestuggus Rubi fikk 2.AK og 3. AK med fører Knut Olsen.

Videre fikk ES Ildfotens Yukon 1. UK med Bjørn T Syversen, B Brekkesagas Tiri 1.AK med John Arnt Arvola, U Speldragets Multe 1.AK med Monika Hauan og B Afrikantathi Van’t Passant 1.AK begge dager med fører Vesa Virkula.

Imponerende innsats, spesiellt med tanke på at de fleste deltar på apportprøve en gang pr. år. Gratulerer så mye til alle sammen!

Håper at mange finner veien til denne prøven neste år !
 
Hilsen Jorunn Hasselberg
DK Finnmark NVK