Årets vorstehtreff ved Vadsø

Årets vorstehtreff ved Vadsø

Sommerens tradisjonelle vorstehtreff ble arrangert i Vadsø.

Som tidligere år ble det invitert til vorstehtreff i treningsterrenget ved Vadsø i månedskiftet juli/august, i år ble det helga 2. og 3. august.

Alfred Ørjebu gikk som «dommer» og ga, som han pleier, vettuge tilbakemeldinger til deltagerne. Her var det mye å hente for uerfarne og erfarne hundeeiere. Alfred sto også for gode historier i pausene, og det ble en del «fliring».

Åtte hunder med eiere deltok. Det var passelig i forhold til størrelsen på treningsterrenget, alle hundene fikk nok slipptid.

Lørdag startet vi ut med sol og varmt vær. Første kneikene opp til treningsterrenget ble hete for noen og enhver med godt over 20 plussgrader. La det være sagt at det ikke er så ofte en er plaget med varmen i Vadsø.

Vi begynte med å slippe unghundene som yre og glade ikke sa nei takk til å leke litt. Etterhvert forsto de at løpingen hadde et formål, og spesiellt andre dagen kunne en se positiv forskjell når de ble sluppet. Sånt er artig!

Søndagen ble ikke mindre varm, og uttrykket «hot dogs» fikk en ny mening.

Det sosiale er viktig på en sånn samling, både for folk og hunder. Grilling med noe godt i glasset og gode historier på en nydelig lørdagskveld med rød himmel er ikkAlfred Ørjebu med Nemi gir tilbakemelding etter slipp tilSteve Støpamo med SV Diener, Rita Nordhus Støpamo og Jorunn Hasselberg med SV Fabel. e det verste vi vet …

I varmen var det viktig å ikke ha for lang slipptid og å gi hundene nok vann når vi gikk i tørre områder. Matpausene hadde vi ved vann, og da hoppet hundene gladelig uti og tok seg noen svømmeturer sammen. Det var tydelig at de koste seg. Det samme gjorde deltagerne rundt kaffebålet.
Og bade gjorde hundene i slipp også, i alle fall noen av dem. Min Fabel gjorde et noe lengere slag enn mor likte, innkallingen bar vel preg av det, så han svømte like godt over vannet som skilte oss. Da er man jo ikke sur lenge …

Alfred ordner med kaffe. Bak fra venstre; Steve Støpamo med SV Diener, KV Lipia, SV Storm med Joakim Pettersen, Odd Erik Rønning med KV InoVi fikk smertelig erfare at rypene er vanskelig å finne når det er varmt, tørt og vindstille. Det ble mye støkk, mere behøver vi ikke å si om den saken. Men alle hadde sjans på fugl …

Så er det bare å ønske lykke til på jaktprøver utover høsten og god jakt!

Fotograf: Maritha Hansen

Jorunn Hasselberg
DK Finnmark