Bilder fra årets RIO-kurs i NVK Trøndelag

Bilder fra årets RIO-kurs i NVK Trøndelag

Lørdag og søndag 15. og 16. august ble det arrangert RIO kurs. Vi var så heldige å få benytte de flotte lokalene til Stjørdal jeger og fisk samt dutrening i supre omgivelser ved Hell hundesenter. Torstein Bredesen og Jan Anders Halvorsen var instruktører og de gjorde en utmerket jobb.

Totalt var det åtte hunder som deltok, den yngste bare fire måneder. Majoriteten var preget av vorsteh, kort og strihår, men vi hadde også med oss en fin gordon setter. Unge og ivrige hunder med lærevillige eiere.

Dag en vekslet vi mellom teori og praktiske øvelser. Mange fikk nok en aha-opplevelse med reis-matte og visjonsrype. Torstein hadde forberedt dette slik at alle fikk hver sitt utstyr til odel og eie. Teoridelen var godt oppdelt i filmer, historier og gode eksempler. Det ble aldri kjedelig. Alle hundene fikk like mye tid på de praktiske øvelsene og øvelsene var svært enkle og logiske å gjennomføre.

Violet Andersen ved Hell hundesenter tok godt i mot oss da vi kom dit på dag 2. Alle hundene fikk to duer å øve seg på i tillegg til visjonsrypa. Vi var heldige med været, og pizza, brus og bålkaffe ble inntatt ute ved gapahuken. Veldig fine omgivelser både for hund og eiere. En stor takk rettes til instruktørene og alle som deltok på kurset. En fin gjeng, god stemning og flotte hunder!

Anna Karina Wiborg
Deltaker og styremedlem