Deltagerrekord i Finnmark

Deltagerrekord i Finnmark

Sommerens apportprøve i Kirkenes hadde rekorddeltakelse.

På bildet øverst: Her ser vi fornøyde deltagere og dommere. Fra høyre; GS Imingens Jz Del Piero med Ronald Strige, SV Speldraget’s Frech med Jan-Egil Smuk, U Speldraget’s Era med Bjørn Inge Slydahl, bak hans skulder KV Langsundets Exo og May-Britt Hauffen, U Speldragets Multe og Monica Hauan og SV Gallokåsen’s Fabel og Jorunn Hasselberg. Bak ser vi dommerne Eva Kulstadvik og Vidar Engeset. 

Finnmarks eneste apportprøve gikk av stabelen med rekorddeltagelse i strålende vær i helga 26. og 27. juli 2014.

Åtte raser deltok

Den startet fredag kveld rundt bålet med foredrag av dommer og NKK-representant Eva Kulstadvik om apportprøvereglene. Vi var så heldige å ha to dommere denne gangen, den andre var Vidar Engeseth.

I alt åtte forskjellige raser var representert på prøven, noe som ble omtalt som en sjeldenhet. Det ble delt ut 14 premier, og våre vorstehere hentet seks av dem.

KV Langsundets Exo og May-Britt Hauffen oppnådde 2 x 1.AK og ble prøvens beste AK-hund. Dette er en ekvipasje som stort sett  har markert seg i toppen av premielistene de årene prøven har eksistert. Men spenningen for eieren er alltid like nervepirrende og lykken like stor når alt går som det skal.

SV Speldraget’s Fresh og eier Jan-Egil Smuk fikk 3. AK og 1. AK. Fresh er ung og lovende, og det er imponerende med en sånn innsats når man debuterer i AK. Fresh er Jan-Egil og Monika Hauans eget oppdrett.

Speldragets hederspris

KV Viljetun’s Bkh Lipia og eier Maritha Lundberg Hansen stillte begge for første gang på apportprøve, og de fikk både apportbevis og 3. UK. Godt jobba!

En stolt Maritha Lundberg Hansen og KV Viljetuns Bkh Lipia poserer med dommerne og Christell Seljesæter og IS Red Dubliner Cen Super Ted etter premieutdelingen. Fotograf: Lillian SlydalDenne ekvipasjen fikk tildelt Speldragets hederspris, og den vil bli overrakt på  vorstehsamlinga ved Vadsø helga som kommer.

Bakgrunn for tildelingen er strålende innsats av debutantene, ikke bare på prøven, men også med mye trening i ukene før. De har til og med kjørt fra Vardø til Kirkenes og retur etter arbeidstid for å trene.

Og så var det SV Gallokåsens Fabel med eier Jorunn Hasselberg som stilte opp på prøven søndag og fikk 2 AK. Her var det eieren som sørget for brorparten av poengtrekkene, håper bare Fabel ikke er for misfornøyd med eieren sin etter dette …

Prøveledelsen Monika Hauan, Jan-Egil Smuk og deres team har gjort en stor innsats for at denne prøven skal bli så bra. Nå har de til og med flyttet og gått til anskaffelse av mer enn nok terreng til søk og vannapport! Når det i tillegg vanker bålkaffe og vafler er det ikke mye å klage på. Og lørdag kveld var det premieutdeling og krabbekalas med nok å spise til alle. Vi gleder oss allerede til neste års prøve.

Jorunn Hasselberg
DK Finnmark