Grunnleggende apportkurs 2021 – NVK Trøndelag

Grunnleggende apportkurs 2021 – NVK Trøndelag

I år kjører vi det grunnleggende apportkurset som et helgekurs, hos Solveig Strøm Aaknes i Stordalen

Oppdatering 22/07/2021:

Da har vi endelig fått satt en ny dato for kurset, og vi inviterer dermed til kurs 31.juli – 01.august i Stordalen i Meråker. 

Vi har noen ledige plasser, siden flere av de opprinnelig påmeldte har meldt avbud. Send mail med navn på eier og alder på hund til lene.eriksen.sandvik@gmail.com

Mer info om påmelding og pris lenger ned på siden!

 

 

 

Oppdatering: Med oppblomstringen av Korona i trondheimsområdet den siste tiden velger vi å utsette dette kurset til bedre tider. Kommer tilbake med nye datoer når vi ser at smittetallene synker.

 

 

Solveig fra Kennel Huldremyra holder apportkurset for oss i år også, et kurs som anbefales på det varmeste 🙂

Huldremyra driver med oppdrett av korthår, og de har gjerne en 5-6 stk i gangen der oppe i Stordalen. Solveig har altså mye erfaring fra å ha trent mange individer, som i følge henne selv har vært veldig forskjellige med veldig forskjellige instinkter og utfordringer ved innlæring av apport. I tillegg har Solveig mye erfaring fra konkurranselydighet, hvor hun også har en solid instruktørutdannelse.

Vi begynner å få en lang tradisjon for positiv innlæring av apport i NVK Trøndelag, og det er også måten vi vil jobbe i år. Begrepet lystapport har blitt mye brukt tidligere, hvor man har fokusert på å utnytte hundens naturlige apportegenskaper. Selv om prinsippet er likt kaller Solveig det heller lydighetsapport, fordi det ikke handler om at hunden kun skal hente apporten når den har lyst, og fordi hennes metode også kan brukes på hunder som ikke har så lyst til å apportere i utgangspunktet. Med positiv trening jobber man med å motivere hunden til å ville gjøre det du ønsker. På dette kurset får du hjelp til å finne rett motivator for din hund, sammen med en steg for steg metode for å gjøre hunden til en stødig apportør.

Apport er en utrolig nyttig øvelse for å trene samarbeid med hunden, i tillegg til at det selvfølgelig har en praktisk og etisk hensikt på jakt, med at hunden finner påskutt vilt og hindrer unødig lidelse ved skadeskyting. Dersom man skal delta på jaktprøve er det også viktig at hunden behersker apportering. Stiller man i AK (åpen klasse) kreves det enten apportbevis eller fremvisning av apport etter fuglesituasjon, og i VK (vinnerklasse) kreves det fremvisning av apport etter fuglesituasjon. Vi kommer til å sette opp apportbevisprøve i etterkant av dette kurset, slik at man også kan få det formelle beviset i orden 🙂

Som nevnt i innledninga blir det et helgekurs i år, et intensivkurs med et skikkelig dypdykk i apport. Kurset holdes på gården hjemme hos Kim og Solveig i Stordalen (Meråker), kart og link med veibeskrivelse ligger under. Ta med egnet apportobjekt, gjerne en myk apportdummy og/eller en leke hunden liker, som den godt kan tenke seg å bære litt på. Det har ingen hensikt å begynne rett på vilt, det kan tvert imot være en stor ulempe. Dersom man venter til hunden behersker apport av andre ting er det lettere å unngå tygging, at hunden vil beholde byttet selv og lignende. Hunden kommer til å fortjene mye belønning, så ta med små myke godbiter som hunden liker veldig godt, for eksempel pølse, kjøttboller eller ost. Du kan gjerne også belønne med leke, om det er noe som motiverer din hund.

 

Når: 31.juli – 1.august 2021, kl.10-16 begge dager 

Hvor: Stordalsveien 1086, 7530 Meråker (kartlink)

Ta med: Myk apportdummy og/eller leke for å apportere, godbiter og/eller leke som belønning. (Helst små myke godbiter som hunden er veldig glad i 🙂 )

Pris: 600 for medlem, 800 for ikke-medlem. (Dersom kurset blir fullt kommer vi til å prioritere medlemmer)

Påmelding: Send mail med navn på eier og alder på hund til lene.eriksen.sandvik@gmail.com