Grunnleggende apportkurs Meråker

Grunnleggende apportkurs Meråker

I år kjører vi grunnleggende apportkurs som helgekurs 3-4.juni, hos Solveig Johanne Strøm Aaknes i Meråker.

Solveig fra Kennel Huldremyra holder apportkurset for oss i år også, et kurs som anbefales på det varmeste 🙂

Huldremyra driver med oppdrett av korthår, og de har gjerne en 5-6 stk i gangen. Solveig har mye erfaring fra å ha trent mange individer, som i følge henne selv har vært veldig forskjellige med veldig forskjellige instinkter og utfordringer ved innlæring av apport. I tillegg har Solveig mye erfaring fra konkurranselydighet, hvor hun også har en solid instruktørutdannelse.

Vi begynner å få en lang tradisjon for positiv innlæring av apport i NVK Trøndelag, og det er også måten vi vil jobbe i år. Begrepet lystapport har blitt mye brukt tidligere, hvor man har fokusert på å utnytte hundens naturlige apportegenskaper. Selv om prinsippet er likt kaller Solveig det heller lydighetsapport, fordi det ikke handler om at hunden kun skal hente apporten når den har lyst, og fordi hennes metode også kan brukes på hunder som ikke har så lyst til å apportere i utgangspunktet. Med positiv trening jobber man med å motivere hunden til å ville gjøre det du ønsker. På dette kurset får du hjelp til å finne rett motivator for din hund, sammen med en steg for steg metode for å gjøre hunden til en stødig apportør.

Apport er en utrolig nyttig øvelse for å trene samarbeid med hunden, i tillegg til at det selvfølgelig har en praktisk og etisk hensikt på jakt, med at hunden finner påskutt vilt og hindrer unødig lidelse ved skadeskyting. Dersom man skal delta på jaktprøve er det også viktig at hunden behersker apportering. Stiller man i AK (åpen klasse) kreves det enten apportbevis eller fremvisning av apport etter fuglesituasjon, og i VK (vinnerklasse) kreves det fremvisning av apport etter fuglesituasjon.

I forbindelse med apportprøvetreningene på Hegra arrangeres det apportbevisprøve 7.juni, slik at man kan få det formelle beviset i orden hvis man er klar for det 🙂

Som nevnt i innledninga blir det et helgekurs i år.  Kurset holdes på gården hjemme hos Kim og Solveig i Stordalen (Meråker), med oppmøte på Meråker dyreklinikk (kartlink lenger ned).

På klinikken kan man få kjøpt apportdummys og godbiter dersom man ikke har det fra før. 

Det har ingen hensikt å begynne rett på vilt, det kan tvert imot være en stor ulempe. Dersom man venter til hunden behersker apport av andre ting er det lettere å unngå tygging, at hunden vil beholde byttet selv og lignende. Hunden kommer til å fortjene mye belønning, så det er lurt å ha masse små myke godbiter som hunden liker veldig godt, for eksempel pølse, kjøttboller eller ost. Du kan gjerne også belønne med leke, om det er noe som motiverer din hund.

 

Når: 3.-4.juni, kl.10-16 begge dager 

Hvor: Stordalsveien 1086, 7530 Meråker (kartlink) – OPPMØTE VED MERÅKER DYREKLINIKK LØRDAG KL.10.00 

Ta med: Myk apportdummy og/eller leke for å apportere, godbiter og/eller leke som belønning.

Overnatting: Det er muligheter for å ta med seg campingvogn, bobil eller telt for de som ønsker å sove ved gården.

Måltider: Ta med mat selv for alle måltider.
På kvelden kan bålpanna fyres opp så man kan grille seg middag hvis man overnatter, eller så er det 20min ned til Meråker sentrum hvor man kjøpe seg pizza eller liknende.

Påmelding: Send mail med navn på eier, hund, alder på hund og medlem/ikke-medlem til nvk.trondelag@gmail.com

Pris: 600 for medlem, 800 for ikke-medlem.

 

NB! Kun 6 plasser, så førstemann til mølla gjelder (Men dersom kurset blir fullt kommer vi til å prioritere medlemmer fra ventelista)

Betales til kontonummer 0530.47.02437 eller Vipps #112006, merk betaling med «Apportkurs og navn»