Ny rasekontakt for strihår

Ny rasekontakt for strihår

Ida Sollie er utnevnt til ny kontaktperson for strihår i NVKs avlsråd.

Hovedstyret i NVK har tiltrådt forslag fra Avlsrådet om å innlemme Ida Sollie i klubbens avlsråd.

Styret har i styremøte 04.08.2021 gått igjennom kandidatens kunnskap og kompetanse når det gjelder strihåret vorsteh og hund generelt, og har funnet kandidaten kvalifisert. Styret mener hun er et verdifullt tilskudd til Avlsrådet. Det ble enstemmig vedtatt at Ida Sollie blir medlem av avlsrådet og er rasekontakt for strihåret vorsteh fra 1. august 2021.

Ida på jakt i hjemlige trakter i Rogaland

Ida tør være kjent for mange av klubbens medlemmer allerede. Hun er bosatt på Kverneland i Sandnes, er utdannet barnevernpedagog.

Brenner for allsidighet

Det siste året har hun gjort seg spesielt bemerket med SV Tjuvskyttens Hasse, som er hennes tredje strihår hannhund. Hasse har, i en alder av tre år, allerede kvalifisert seg som dobbelt-champion. På bildet øverst feirer de 1.AK på skog i Gudbrandsdal i forrige uke. Han fikk også en 1.AK skog i fjor høst da han akkurat hadde fylt to år. Hasse har også en 1.UK fullkombinert høyfjell, pluss en ny 1.AK FK høyfjell i år.

I tillegg har Ida SV Landinernas Trygve, som hun fikk sølv med i lagkonkurransen i NM lavland i 2017.

Samme år deltok hun også i VM for stående fuglehunder i Frankrike med SV Fjellgløtts Haldor, og gjorde en meget god figur. Hun og Haldor fikk sølv i jaktkonkurransen St. Hubertus.  Hun ble også tatt ut på det norske VM-laget i 2019, men kunne ikke dra av personlige årsaker.

Ida Sollie og Fjellgløtts Haldor i VM 2017

Ser mye hund

Ida har reist mye rundt på prøver i Sør- og Midt-Norge de siste årene. Der ser hun mange hunder og treffer hundefolk. I tillegg er hun godt kjent i Sverige, hvor hun både jakter og trener.

Hun har et stort kontaktnett, ikke minst gjennom jobben hennes som instruktør. Med eget firma, Ida Sollies hundeliv, holder hun både online-kurs og vanlige kurs, og hun leies også inn som instruktør av fuglehundklubber og jeger- og fiskerforeninger rundt omkring i landet og i Sverige.

Tjuvskyttens Hasse og Landinernas Trygve.

Ida er særlig opptatt av vorstehhundens allsidighet og er i gang med å utdanne seg som blodspordommer. Hasse sikret sin tredje førstepremie blodspor i år, og Ida går ettersøk med ham.

Hasse på oppdrag som ettersøkshund i august i år.

Men aller viktigst er jakten. Ida og hundene hennes jakter mye, både lokalt i Rogaland, i Sirdal og i Valdres. Da må dressuren sitte, og Ida metode «Frivillig sitt» har mange etterhvert lært seg gjennom kurset hennes «Sitt, for søren».

Ta gjerne kontakt med Ida dersom du har spørsmål eller ønsker råd: E-post: idasollie@gmail.com Mobil: 404 86 985