Ny VK-hund og 1. AK/UK i Vestfold/Telemark

Ny VK-hund og 1. AK/UK i Vestfold/Telemark

De gode resultatene fortsetter for hunder fra Vestfold/Telemark.

De gode resultatene fra høstens første prøvehelg ser ut til å ha inspirert flere til gode resultater.


Under vår egen skogsfuglprøve på Presteseter fikk KV Ganjo’s Hector og e/f Espen Halvorsen en velfortjent 1.AK og er dermed kvalifisert for sine første VK-starter. I kritikken står det følgende:
«Hector jakter et erfarent skogssøk i høy fart, stillferdig i flott samarbeid m/fører. Utnytter terreng og biotop meget godt. Stand, avanserer til ny stand, villig, kort og presis reis av 2 orrfugl. Ro i oppflukt og skudd. Fugl letter under utredning. Ro. Det skytes. Utreder og apporterer flott. En glede å tildele denne fremragende skogsfuglhunden 1. premie AK.»


I tillegg til Espen og Hector slo også KV Perletjønna’s Zicita og e/f John Halvor Madsen til med en velfortjent 1.AK.


Og KV Rampen’s Claudio og e/f Henning Hanto og KV Rugdelia’s Lykke og e/f Ole-Erik Furuheim fikk henholdsvis en 2.Ak og en 3.AK. Referat og fullstendig premieliste fra skogsfugl og fullkombinertprøven på Presteseter kommer i egen artikkel.


I helga startet også KV Orrygutten’s Ask på høyfjellsprøven i Dalsbygda. Sammen med e/f Åse Irene Furuheim fikk Ask med seg en 1.UK og en 2.UK. Ask var fra i vinter kvalifisert for Derby og vi ønsker lykke til!


For uten disse startet KV Sør Holleias Tango og e/f Per Lykke på høyfjellsprøven på Geilo og fikk der en strålende 2.AK.

NVK V/T gratulerer alle med veldig gode premier! 🙂