Pasvikprøven 2013

Gallokåsen’s E-Heisann fikk sitt jaktchampionat i sitt 13. år, datter Gallokåsen’s J-Sieben ble kåret til prøvens beste hund!

Det ble delt ut 13 premier på Pasvikprøven i helga 24.-25. august. Dette er den eneste skogsfuglprøven i Finnmark, så det er ekstra imponerende på bakgrunn av at store deler av fylket mangler nåleskogskog og storfugl. Med andre ord er ikke mulighetene for trening på skog på forhånd lett tilgjengelig for en del ekvipasjer.

Premievalørene var fordelt med 6 stk. 1.AK, 6 stk. 2AK og 1 stk. 3.AK.

Igjen gjorde Gallokåsens hunder og Hans E. og Inger Nordhus rent bord. SV Gallokåsen’s E- Heisann på nesten 13 år fikk 1.AK lørdag og 2.AK søndag. Hun fikk jaktchampionatet som sin mor og sin kullbror.

Datteren, SV Gallokåsen’s J-Sieben fikk 1.AK begge dager, en kjempebragd som gjorde at hun ble kåret til prøvens beste hund.

Begge hundene hadde flere fuglearbeider i slipptida si. Nå skal det sies at fører Hans og hundene hans er av dem som er mye i skogen. Dette, samt godt oppdrett og samarbeid med fru Inger har gitt gode resultater så langt.

KV Langsundets Exo, eiere May-Britt Hauffen og Anders Larsen, ført av førstnevnte, fikk tildelt 2. AK søndag. Det vil si at av 13 premier gikk 5 av dem til vorstehere. Av de 33 starter var 12 vorstehere så vidt jeg kan se, så premieringsfordelingen skal vi si oss fornøyd med.

Det må fortelles at to år gamle Speldragets E-Multe, en Ungarsk Visla, med eier Monika Hauan, fikk 2. AK og 3.AK.

Gratulerer så mye til alle sammen!

Takk til fuglehundgruppa i SVJFF for godt gjennomført arrangement!

Jorunn Hasselberg
DK Finnmark