Savner du omtale av din hunds prestasjon?

Savner du omtale av din hunds prestasjon?

Her får du oppskriften på hvordan du kan levere stoff til nettsiden.

Dersom din hund får premie på utstilling, apportprøve eller jaktprøve, så omtaler vi det gjerne på klubbens nettsider.

Hovedregelen er at du sender dette til ditt distrikt. Kontaktpersoner finner du på kontaktsiden under det distriktet du sokner til. Omtalen publiseres på distriktssiden, og lenkes opp på forsiden (dersom den tilfredsstiller forsidekriteriene).

Send inn dette SNAREST MULIG etter prøven/utstillingen:

Alle saker som skal på forsiden MÅ ha bilde – Ferskt, fra situasjonen, premiebilde eller lignenede, med fører. Ikke bilde hjemme fra hagen, eller arkivbilde fra»feil» årstid. Gjerne også bilde av kritikken. Få en kompis til å ta bilde av dere ute i terrenget, gjerne sammen med dommeren.Viktig: Breddebilde, størst mulig oppløsning. Send på e-post, ikke MMS.

Fullt navn og reg.nummer, og rase, på hunden.  Gjerne også tillegg om hundens alder, og litt om hva den har oppnådd før. Er dette første premie, første gang i AK, VK-debut eller noe annet å bemerke?

Navn på prøven. Dato.

Fortell om dagen! Hva kan du fortelle om føret/været/terrenget, fuglearbeidet (hvor mange, var det med/uten reis?), hva sa dommeren (hvem var det?), hvordan opplevde du det selv? Slike ting er med på å fargelegge artikkelen og gi leserne en opplevelse av å være med. Vi vet av erfaring at ordknappe artikler som bare inneholder en opplisting av premien og stedet, blir dårlig lest. Vi vil ha farger, duft og puls!

Fort deg! Nå det gjelder nyheter, er interessen størst når det er nytt. Om du sender inn resultatet en uke eller to etter prøven, er det naturlig nok mindre interesse. Og har det gått for lang tid, kommer saken sjeldnere på forsiden. Vi ser at trafikken på nettsiden er størst søndag kveld og mandag, så her er det ingen tid å miste. Husk også å melde inn resultater fra jaktprøver til NVC (frist innen 7 dager etter prøvedato).

Hva kommer på forsiden?

Nå det gjelder utvalg av stoff som kommer på forsiden vår, er det egne retningslinjer for det. Men kortversjonen er at følgende resultater kan lenkes opp på  vorsteh-forsiden (kategori Nyheter):

  1. UK, 1.AK og gode VK-prestasjoner
  2. Utstillingsresultater  som BIR, BIG og BIS.
  3. Nye championater

Annet interessant stoff

I tillegg er vi alltid interessert i mer gjennomarbeidede reportasjer, treningstips, stemningsrapporter fra prøver og treningssamlinger, forhåndsomtale av og partilister til klubbens egne prøver og samlinger i NVK-regi, dog ikke helt lokale kurs, lokale møter og fellestreninger.

Facebook

De fleste av NVKs fylkeslag har åpne Facebook-grupper hvor medlemmene kommuniserer fritt. Det er vanlig praksis at lokalaget deler artikler fra vorsteh.no eller annet relevant innhold i disse Facebook-gruppene. I tillegg er det ofte heftig debatt i ymse diskusjonsgrupper som Vorsteh-venner, Strihåret vorsteh, Fuglehund-entusiaster og mange flere. Vi oppfordrer medlemmene til å bruke disse gruppene aktivt både for å dele informasjon og for å knytte kontakter. Husk å ha klubbens visjonsplakat frist i minne dersom debatten skulle gå varm.

På NVKs Facebook-side holder vi ikke like høyt publiseringstempo som i disse uformelle diskusjonsgruppene. Denne siden er ment å være en informasjonskanal for viktige meldinger til medlemmene, og en presentasjon av klubben rettet mot allmennheten og potensielle vorsteh-eiere, som kanskje ikke frekventerer våre vanlige nettsider like ofte som de ivrigste medlemmene. Der deler vi ikke alle artikler fra vorsteh.no, men nøkkelinformasjon og fremragende resultater som vi mener fortjener enda større spredning. Ferskt og godt bilde er et absolutt must her.

Dersom du som leser dette, kunne tenke deg å bidra utover å sende inn informasjon om egne hunder, trenger vi alltid ivrige skribenter i redaksjonsgruppen. Vi trenger for eksempel folk som kan ta bilder og dekke store stevner, viktige prøver, høystatusløp og NM.

Ta gjerne kontakt for en prat!

Redaksjonsgruppen finner du her