Skogsfuglprøve på Holleia – AVLYST!

Skogsfuglprøve på Holleia – AVLYST!

Årets skogsfuglprøve på Holleia ved Tyrifjorden 19.-20. november må dessverre avlyses.

Terje Dyves Minnepremie Foto: Jarle Klemetsdal
Terje Dyves Minnepremie Foto: Jarle Klemetsdal

NVK Buskerud beklager å måtte avlyse årets skogsfuglprøve og utdelingen av Terje Dyves minnepremie. Årsaken er at det er store mengder snø i terrenget og vanskelige forhold for både hunder og folk. Vi kommer tilbake med ny prøve neste år!

Prøven er en av Norges største skogsfuglprøver. Det er meldt om godt med fugl i terrenget, og som alltid har vi godt med dyktige dommere som stiller opp i tillegg til dyktige kjentmenn og -kvinner.

Stedet er som før Speiderhytta på Holleia, som NVK Buskerud nå leier på åremål.

Jegermiddag og overnatting

Vi har begrenset med overnattingsplasser inne på hytta, så her må du være rask.  I tillegg har vi plass utenfor til campingvogn og lavvo.

Overnatting koster 200 kroner per natt, inkludert frokost og matpakke. Ta med termos til kaffe/te. Kald drikke må du medbringe selv.

Premier Holleia skogsfuglprøve
Premier Holleia skogsfuglprøve

Overnatting bestiller du via prøveleder Christina E. Krekling. Jegermiddag kan du notere du betaler for når du betaler for start. Har du ikke gjort dette, så betaler du for jegermiddag og informerer prøveleder på elay-kre@online.no.

Lørdag er det jegermiddag hvor dommerne forteller om prøvedagen, og det blir gode historier, og heder og ære til to- og firbente. Prisen for jegermiddag er 250 kroner, som inkluderer et glass brus, vin eller en øl.

Det vil også bli utlodning på kvelden, så ta med kontanter.

Staselige premier

Beste hund sammenlagt lørdag og søndag kjemper om prisen Terje Dyves minnepremie. Prisen, som består av en bronsestatuett på 3,2 kilo som forestiller en rype i full størrelse, skalgå som en vandrepremie til fører av beste AK-hund på NVK Buskeruds skogsfuglprøve på Holleia. Den gedigne rypa er formgitt av billedhoggeren Magnus Robbestad fra Lier. Den er montert på en sokkel hvor navn på vinner blir inngravert hvert år.

I tillegg deler vi ut et flott håndmalt fat som er en vandrepremie til beste kombinerthund på sommerens apportprøver og skogsfuglprøven.

Prøvens hovedsponsorer er Prof. Dog hundefor, levert av Thorsheim kennel. Store forsekker til prøvens beste hund, både per prøvedag og totalt for prøven.

Vi lodder også ut gavekort på trening fra Sando Hundesenter og  Knivebakken Jakthundsenter.

Påmelding innen 1/11

ProfdoglogoPåmeldingsfrist 1. november.  Påmelding skjer ved å innbetale startavgift på kr. 475 per hund til kontonummer 1594.37.95921.

Husk å skriv på reg.nummer på hund og fører der en annen enn eieren skal føre. Påføres ikke reg. nummer kan du risikere å ikke bli påmeldt.

Sando hundesenter logo bredAdkomst og opprop

På prøvedagene er det opprop utenfor hytta på Holleia kl 08.00. Veien inn til hytta blir merket fra Drolsum kirke (Rud kapell) som ligger på riksvei 35 rett nord for Vikersund i retning Hønefoss.

Knivebakken logoHytta ligger 7,3 km fra kirken, ved enden av et jorde på høyre hånd, noen hundre meter etter den nye bommen ved Gravermoen. Betaling i bommen skjer med kort (kroner 50).

Her finner du kart NVK-hytta (den tidligere Speiderhytta) på Holleia

Prøveleder Christina Krekling og SV Balderbønna av Røssmyra
Prøveleder Christina Krekling og SV Balderbønna av Røssmyra

GPS-posisjon 60.06657, 9.96429

Det vil bli merket med parkering før stikkveien inn til hytta. Av praktiske årsaker ber vi deltakerne om å parkere der.

NB: Partilister kommer i uke 45

Prøveleder

Påmelding til overnatting/måltider og evt andre spørsmål rettes til prøveleder Christina Krekling på epost elay-kre@online.no. Eventuelt mobil 47610508.

Velkommen til Holleia!