Snåsasamlinga 2024

Snåsasamlinga 2024

Snåsasamlingen arrangeres i år fra 2-4.august. Velkommen til samling med NVK-Trøndelag!

Foto: Arild Øvrum

Hovedkvarter for samlingen er, som vanlig Ismenningen Fjellstue i Snåsa.

Stedet ligger langt inne i Snåsafjella, helt på grensen til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Anlegget har et samlet areal på ca 360 m2, og kan dekke festbord for opp til 60 spisegjester. 29 sengeplasser fordelt på sju rom (2- og 3-sengeplasser på rommene) i hovedbygget og to frittstående hytter (fellesrom med 6 sengeplasser i hver).

Treningsterrenget vi skal bruke ligger, bokstavelig talt, rett utenfor hyttedøra. Vi har begrenset med sengeplasser på hytta, men masse plass til telt, campingvogner etc.

Samlingen holdes i Ismenningen dressurområde, hvor Snåsa JFF er tillagt ansvar for driften, kart over området finner du her.

 

Samlingen er ment for absolutt alle, store og små, erfarne og nybegynnere. Hovedaktiviteten er trening/føring av hund i fjellet hvor deltagerne deles inn i partier. Vi oppfordrer nybegynnere som ønsker råd og veiledning til å melde seg på. Vi har erfarne instruktører som skal ta ekstra godt vare på dere. Og som alltid synes vi det er hyggelig hvis det kommer vorsteh-entusiaster fra andre distrikter og besøker oss på Snåsasamlingen.

Treningen legges opp slik at den blir mest mulig lik en jaktprøve, og dommere/instruktører blir med
partiene ut i fjellet. Dersom hunder har utfordringer med henging på makker eller liknende vil det også tilrettelegges for å slippe alene, eller gjøre bytter av makkere slik at man får jobbet med problemet.

For de som ønsker legger vi opp til enkel fullkombinert-trening, og det vil vi også gjøre i år. Denne prøveformen går ut på at en «vanlig» jaktprøve blir satt sammen med en apportprøve, kort fortalt.  Dagen vil da legges opp med feltdel i fjellet og apportdel nede ved fjellstua når man kommer ned. Vi trener på søk-apport og vann-apport for de som vil. Spor-apport blir dessverre litt for plass- og tidkrevende mellom vi kommer ned fra fjellet og vi skal spise middag.

 

Vi gleder oss til en sosial og hyggelig helg med mye hund og hundeprat!

 

Som i fjor vil vi prioritere medlemmer av NVK Trøndelag. Dermed får de prioritert mulighet til å melde seg på f.om. 10.mai til 15.mai. Deretter går stafettpinnen videre til gruppa «Ung med Vorsteh», som får prioritert påmelding fra 16.mai-20.mai. 

Dersom det er ledige plasser etter dette så vil vi åpne påmelding for resten av NVK og ikke-medlemmer. 

Vi har satt et tak på maks 45 hunder så det lønner seg å være tidlig ute med påmelding.

 

 

Hovedaktiviteter for samlingen er:

Fredag – Innlosjering og sosialt samvær. Felles middag m/dessert og info kl.20.00 i storsalen.

Lørdag – trening i fjellet (opprop kl.09.00),  felles middag, m/dessert,  kl.18.30 med oppsummering av dagen og loddsalg/trekning.

Søndag – trening i fjellet (opprop kl.09.00), rydding/vask med avreise ca. kl. 17.00.

 

 

Pris

Medlemmer i NVK:

Overnatting i telt, lavvo, campingvogn/bobil etc inkl. 2 middager: kr 1000,- (Følge som ikke skal føre hund går for 500kr, gjelder for de som bor i telt/campingvogn e.l.)

Overnatting i rom/hytte på fjellstua inkl. 2 middager: kr 1400,- (Følge som ikke skal føre hund går for 1000kr, gjelder for de som bor innendørs)

Barn gratis.

Ikke-medlemmer:

Overnatting i telt, lavvo, campingvogn, bobil etc inkl. 2 middager: kr 1500,- (Følge som ikke skal føre hund går for 1000kr, gjelder for de som bor i telt/campingvogn e.l.)

Overnatting i rom/hytte på fjellstua inkl. 2 middager: kr 1800,- (Følge som ikke skal føre hund går for 1300kr, gjelder for de som bor innendørs)

Barn gratis.

 

Annet:

Strøm til campingvogn/bobil: 100kr pr.døgn (Begrenset antall som kan få strøm, så her gjelder førstemann til mølla)

I tillegg kommer treningskort på kr 150 pr. fører for hele helga. Beløpet for treningskort gjelder uavhengig av antall hunder dere ønsker å ha med i fjellet. Beløpet betales inn sammen med overnatting.

I hovedhuset er det muligheter for dusjing . Alle som har hytter/rom MÅ ha med eget sengetøy/sovepose. Det er ikke lov med hunder inne i hovedbygningen.

Betalingsfrist er 1.juli. Etter 1.juli vil de som evt. er på venteliste få plass. På ventelisten vil medlemmer av NVK-Trøndelag bli prioritert.

Påmelding

Påmelding gjøres til Lene Wang Rhoden på mail: lene_wr@hotmail.com

Merk tydelig om dere ønsker rom på Ismenningen eller om dere overnatter i telt/lavvo/campingvogn/bilen etc). Ha med antall personer, antall hunder som skal være med i fjellet, om dere ønsker strøm til bobil/campingvogn og om dere vil gå i fullkombinertparti eller vanlig parti.

Innbetaling på kontonummer 1503 67 93985. Merk betalingen «Snåsa» og navn

Husk å ta med sauerenhetsbevis! Ingen hunder vil bli sluppet i fjellet uten å ha lagt fram gyldig sauereinhetsbevis.

 

Adkomst

Fra Steinkjer følger du RV 763 mot Snåsa til Breide sentrum (48 km). Ta til høyre mot Imsdalen ved Breide servicestasjon. Følg hovedvei til vegavgiftbom i Imsdalen (15 km). Bomavgift kr 130 (om det ikke har endret seg siden i fjor). Kortbetaling er mulig ved bommen. Fortsett fjellveien ca 14 km, forbi Brottstuggu, Prestseteren og avkjørsel til Raudberglia hyttefelt. Der blir fjellstua godt synlig på høyre side av veien.

Bruker du navigasjon i bilen så er adressen Grøningsvegen 1421, 7760 Snåsa.

Velkommen!