Snåsasamlingen 2017

Snåsasamlingen 2017

Topp stemning og glade hunder på Snåsasamlingen, sommerens happening i NVK Trøndelag.

Snåsafjellene viste seg nok en gang fra sin fineste side under årets Snåsasamling. Tradisjonen tro lå vi på Ismenningen fjellstue som er et flott sted for sommerens store happening i NVK-Trøndelag.

Også i år kom det langveisfarende for å være med på treningssamling. Vi synes det er artig at det kommer vorsteh-folk fra hele landet for å tilbringe noen dager med hundetrening og hundeprat sammen med oss trøndere.

Alle hundene fikk strukket litt på bena på lørdag og søndag. Det var god varme i lufta så en del bading mellom slagene tok vi oss god tid til. Det ble også litt ekstra liv og røre i leiren da Geir Sve satt i gang litt vannapport på lørdag ettermiddag. Vi lurer på om vi skal sette opp en vandrepokal for «årets mest entusiastisk og høylydte apportør». Vi har noen gode kandidater!

Lørdag kveld samlet vi oss for et godt måltid. Arragement-sjefen slo litt på stortromma i år og bestilte et viltkoldtbord. Det ble tatt godt imot, og hvis økonomiansvarlig tillater, så tror jeg det må bli en tradisjon.

Etter middagen var vi så heldige å få lære litt vorsteh-historie. En av de som først gjorde seg bemerket med KV nord for Dovre var Jan Erik Helgemo. Han hadde mye artig å fortelle oss fra jaktprøver på 70 og 80-tallet, og om utviklingen fra rolige travere med litt manglene jaktlyst til dagnes KV som kan måle seg med det meste. Vi sier takk til Jan Erik for at han ville dele sin kunnskap og sine erfaringer med oss.

Vi håper alle hadde noen fine dager i Snåsafjellene.

Neste år er fjellstua booket fra 20-22.juli så det er bare å merke av helgen i kalenderen.

Vi i NVK-Trøndelag sier takk for i år og velkommen tilbake i 2018!