Thomas Nyberg er ny sjef i Rogaland

Thomas Nyberg er ny sjef i Rogaland

En svenske er valgt til klubbens fremste representant i oljefylket.

Thomas Nyberg ble på årsmøtet i NVK Rogaland valgt som ny distriktsrepresentant.

Slik presenterer Thomas seg selv:

Jag bor på Bore i Klepp kommune på Jæren tillsammans med min fru, Ellinor Nesse, og våra två hundar: KV Sølvrabbens Aaa Lala och KV Volelias Maki. Vi har hytta på Brokke i Setesdal. Där jagas och tränas det till dygnets alla tider.

Jag fick min första fågelhund, KV Lucky, for 25 år siden. Då hade jag liten erfarenhet med jakt eller fågelhundar. Det var tillfällig att blev en KV. Frun önskade sig en dalmatiner och jag ville ha en riesenschnauzer.

I dag är vi naturligtvis väldigt glada för at vi valde en vorsteh. Tillsammans har vi haft 5 hundar.

God miljö

Vi kom fort in i fågelhundmiljöer. Vi var lyckliga, ägaren av kullsøster til Lucky, Else Haavardstein, var en erfaren jägare og fåglhundförare, och bodde alldeles i närheten.

I tillägg kom vi också tidlig i kontakt med Alexander Kristiansen og resten av miljöerna i NVK avdelning Rogaland och Rogaland Fuglehundklubb. Det var en aktiv tid, och vi fick delta på många kurser och träningar med erfarna och duktiga folk. Detta betydde väldigt mycket for oss, och vi blev fort aktive medlemmar i klubbarna.

Ivrig jägare och apportdeltagare

Jag har alltid hållit på med många sporter. Plus jag fiskade rätt ifrån vaggan. Jakt började jag med runt 1985. Då köpte jag mig en hagla, tog jägarkurs. Så blev det hund. Efter det blev jag och min fru ivrige jägare och prøvedeltagere. I starten var nok mottot at det är viktigast att delta, inte att vinna. Etter en stund som erfarenhet och kunskap ökade, har vi fått en rad premier, i alla prøvegrener. Det er vi stolte och glade för.

Klubb

Under årena som följde efter inskaffande av hund, blev det jobb i valgkomiteen i NVK Rogaland (i många år). Det blev också många år för RFK och Forusprøverne, speciellt terreng och fasanarbete.

I NVK avd. Rogaland har jag i också flera år varit kasserer och materialförvaltare, och altmöjligtman for Horveprøven apport. Idag är jag ansvarig web-redaktör och Facebook för NVK Rogaland.

Jag glädjer mig till att ta tag i nya spännande år som DR med mer engagemang enn som kasserer. Erfarenhet från många idrotter, glad i djur och natur skall hjälpa mig i jobben.

 Kontaktdata Thomas Nyberg: