Treningshelg med Distrikts Mesterskap på Vinjevegen 2017

To dager med trening på fjellet lå foran oss, og vi møtte opp nede ved bommen med ulike forventninger. Noen kom med unghunden sin og uten noe erfaring med jaktprøver selv og spent på hvem vi andre var og om dette ville gi mersmak.

To dager med trening på fjellet lå foran oss, og vi møtte opp nede ved bommen med ulike forventninger.
Noen kom med unghunden sin og uten noe erfaring med jaktprøver selv. Sikkert også spent på hvem vi andre var og om dette ville gi mersmak.
Andre har unghund men også utallige timer i fjellet med tidligere hunder. Mange av oss har blitt kjent gjennom hundeinteressen, enten som oppdretter og valpekjøpere eller via felles kjente. Tilsammen var det 21??? personer som møttes til trening i løpet av helga.Vinjevegen2017DM_DMoppropWEB

Erik og Gunnar delte oss inn i to partier, slik at det skulle bli rikelig med slipptid på oss. Fjellet viste seg i din februarprakt, og vi fikk fugl ganske tidlig på dagen.

Unghunden Daisy fant fugl og Anne Liv dro fornøyd ned allerede før lunsj. Det viste seg derimot verre å komme innpå rypene oppe på fjellet.
Skareføre og lett vind er en lumsk kombinasjon, og vi fant mange steder med spor og tydelig aktivitet etter fuglene.
Det ble også observert ryper på vingene et godt stykke foran oss og hundene.
Nesten nede ved bilen igjen fikk Leia derimot draget på to stykker. Fører klarte å komme opp, og Leia fulgte på ettersom fuglene løp på bakken.
Reiskommando og deretter sitt fungerte og fører var strålende fornøyd.
På det andre partiet lenger opp på fjellet var det omtrent likeens.
De klarte heller ikke å komme innpå fuglen mer enn et par ganger? Der var det ES til Erik som kunne presentere fuglearbeid.
Det var derimot mange fornøyde ekvipasjer som dro ned fra fjellet. Noen hadde sett unghundenVinjevegen2017DM_LunsjWEB våkne, andre hadde fått sosial trening og alle hadde vi fått mange minutters slipptid.
Veldig mange bodde på Trya? og der ble det en sosial kveld med grilling på bålpanne og sikkert også noen jugarhistorier… Noen deltakere hadde bare mulighet for en treningsdag i fjellet, så søndag var vi ca 15 hunder.
Dette var også dagen for HedOpp DM.
Det var allikevel ikke nerver å spore, og vi fortsatte det meget hyggelige samværet.
Vi satset på å gå litt lenger ned der snøen ikke avslørte oss så mye, men rypa i februar er urolig. Vi gikk sammen fram til lunsj, og forsøkte to partier ned igjen.Vinjevegen2017DMvinnereAK_WEB

Men dessverre lyktes det bare to hunder å finne fugl. Mjøsgløtts Fraggle og Tiurjegerns Leia tok derimot samstand og begge var komplett i fugl. (Ro i skudd og oppflukt-RIOS) Begge førerne var godt fornøyde med at dressuren holdt i en slik situasjon.

Det ble dermed delt 1.plass på Fraggle og Leia. På denne samlingen var det både langhår, strihår og korthår (også hadde Erik med en pointer og en engelsk setter) Kristan kunne ønsket å se flere med bart, så vi får utfordre dere med strihår til å ta turen neste år.
Eller så ser vi sikkert endel ekvipasjer igjen på jaktprøva på Vinjevegen første helga i mars!

Det er utrolig mange fine samtaler en kan ha når en går slik bak i partiet! Og bare hyggeligeVinjevegen2017DM_VorstehGruppeWEB mennesker, med en ting felles.
Vi er glade i den hunden vi har og vi gleder oss med hverandre.
Tips og erfaringer blir delt, og så får hver og en finne ut hvilke råd en har tro på selv.
Tusen takk for noen flotte dager i fjellet alle sammen! Takk også til klubbens sponsorer!

Lilian Haugnæss Brenden