Trine er ny leder i NVK Agder

Trine er ny leder i NVK Agder

Jaktkompis, trekkmaskin og bestevenn er det Trine Foss Salvesen ser etter i en hund.

Slik presenterer Trine seg selv:

Mitt navn er Trine Foss Salvesen, jeg er 57 år og bor i Mandal i Lindesnes kommune.

Til daglig jobber jeg som geomatiker på utbygging i Statens vegvesen.

Jeg er oppvokst med flere engelsk settere, og fra ung alder utviklet jeg en stor lidenskap for å være ute i naturen sammen med hund.

 I 20-årene begynte jeg med hundekjøring nordisk stil, og det var her jeg ble introdusert for den allsidige rasen KV og forsto raskt at dette var rasen for meg.

Jaktkompis, trekkmaskin og ikke minst en bestevenn var det jeg så etter i en hund.

Så i 1996 kjøpte jeg KV Onix 1 år, og min første KV-valp, Aasatrua’s GBB Trym. Da kunne jeg både jakte og trekke tospann sammen med de to finingene.

Naturopplevelser har alltid vært viktig for familien. Vi har jaktet og gått flere ekspedisjoner opp gjennom årene, både med og uten hund.Følelsen etter en lang tur er alltid den samme gode følelsen.

Mine to barn, Caroline 27 og Fredrik 22, deler også lidenskapen for KV. I 2022 startet vi kennel FosseJegeren. Caroline og Fredrik har beholdt en valp hver fra vårt første kull, FosseJegerens AFE Ivrig og Vilje.

Per dags dato har jeg selv 3 hunder: KV Rugdelias ØKE Frigg, KV FosseJegerens AFE Edwart og til slutt en pointer fra Danmark, Mølvads Lux (Falk).

På tur med hund:

Årets mål var en sledetur med firspannet alene, med overnatting i minusgrader. Dette var utrolig gøy og jeg satt igjen med en skikkelig mestringsfølelse. Spannet besto av Frigg, Vilje, Edwart og Falk.

Nå lurer jeg på å gjøre comeback i Seppalaløpet firspann slede, og kanskje starte på noen barmarksløp igjen til høsten.

Etter kontinuerlig plassmangel på reise, har vi nettopp fått vår første skreddersydd hundebil med plass til ALT. I den er det i tillegg mulighet til overnatting, så nå gleder vi oss til å farte i Norge, Sverige og Danmark. Målet er å kose oss på prøver, med trekking, utstillinger og på tur.

Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaver for NVK som distriktskoordinator for Agder. Ikke nøl med å ta kontakt, og så gleder jeg meg til å møte nye og gamle fjes gjennom vervet!

Kontakt: Trine Foss Salvesen

Terminliste for Agder NVK finner du her

Flere kontaktpersoner i Agder