Vel blåst vintersamling på Songli

Vel blåst vintersamling på Songli

Da er nok en vintersamling over - og hvilken helg vi fikk! Se de flotte bildene!

Fredag

Fredag er ankomstdag for de fleste og utrolig hyggelig å se igjen kjente fjes, men enda hyggeligere å se så mange nye fjes. Nye folk og nye hunder det setter vi pris på i Vorstehklubben.

På kvelden ble det servert Fredagstaco som i de aller fleste norske hjem. Under middagen ble det også holdt et innlegg om Songlis historie og hvordan plassen er bygd opp av vår foreleser og leder Svend Asle Eggen. En innføring om føring av hund i fjellet ble også gitt, dette av Geir Sve med gode innspill fra Geir Henning Strøm. Kvelden ble avrundet i peisestua med god drikke og gode historier.

Lørdag

Lørdag går vi ut med 3 partier, et kvinneparti, et løpetispeparti og et parti med unge/nesten voksne hunder.

Vi får servert -10 grader, sol og blå himmel fra værguden denne dagen. Så det var gode muligheter for å få jobbet litt med brunfargen også. Det er godt med fugl i fjellet og alle partiene får noen muligheter på disse. Rester fra dagen er med på bålet til to parti og Geir Sve disker opp med sin velkjente fiskesuppe på det tredje bålet. Etter en lang dag i fjellet blir det servert vafler som mellommat ved tilbakekomst til Songli og sodd senere på kvelden. Også denne kvelden blir avsluttet i peisestua.

Søndag og Distriktmesterskap

I tillegg til deltakerne i distriktsmesterskapet går det ut ett treningsparti søndag morgen. Været er noe dårligere enn dagen før og fuglene har merket seg dette de også. Det blir mindre kontakt med fugl denne dagen, men deltakerne er like blide. Distriktsmestere blir kåret, Tareskogens Rogg i AK og Gallokåsens Turk i UK. Dagen blir avsluttet noe tidligere enn lørdag med lunsj nede på Sognli.

Vi kan se på tilbake på en særdeles trivelig helg med trivelige folk og hunder. Det er gøy å arrangere slike samlinger når folk er med og bidrar, vi gleder oss til neste år!

 

Film: Tonje Schmitz Carlsen

 

Foto: Kristin Stubban

 

Foto: Torstein Bredesen

 

Foto: Kristin Stubban

 

Foto: Julie Grande

 

Foto: Julie Grande

 

Foto: Kristin Stubban

 

Foto: Julie Grande

 

Foto: Julie Grande

 

Foto: Julie Grande

 

Foto: Kristin Stubban

 

Foto: Julie Grande

 

Foto: Torstein Bredesen