Vintersamling Hovden 19-21 februar

Etter en lengre periode med kaldt vær og temperatur ned mot -34 celsius ved Hovden i Setesdal var det klart for værskifte og NVK Agders årlige vintersamling. Styremedlem Edith Somdal sto for organiseringen og i år valgte klubben å legge samlingen til Hovden Fjellstoge. Grunnet covid19 var det et begrenset antall plasser. Noen av klubbens medlemmer tyvstartet samlingen og fikk testet terrenget fredag. Da alle deltagerne var samlet til viltburger senere på kvelden ble det rapportert om vanskelig føre for hundene i den dype løssnøen.

Lørdag morgen våknet vi til regn. Vi delte oss i to grupper og møttes til lunsj på fjellstoga. Etter pausen fant gruppen det best å komme seg opp i høyden hvor det var mindre snø.

Tilbake igjen på Hovden fjellstoge fikk vi servert nydelig svinefilet til middag og karamellpudding til dessert. Så var det klart for gode diskusjoner og planlegging av neste dag.

Søndag hadde mye av snøen regnet bort og terrenget var lettere å bevege seg i for hundene.

Nesten alle hundene hadde en eller flere fuglearbeid under oppholdet og alle førere virket å være godt fornøyd med samlingen tross utfordrende vær og føre.

NVK Agder ønsker å takke alle deltagere og Hovden fjellstoge for en fin helg! Vi sees igjen neste år.