Vorstehmann inn i FKF-styret

Vorstehmann inn i FKF-styret

Per Lykke vil kjempe for fuglehundsporten.

Per Lykke ble foreslått inn i Fuglehundklubbenes forbund (FKF) av Norsk Vorstehhund klubb (NVK). Han ble innstilt som styremedlem av valgkomiteen og ble valgt inn på Fuglehundtinget i juni.
Per (født 1958) er utdannet jurist, er bosatt i Gøystdal i Tinn kommune. Han har arbeidet som advokat og er daglig leder på Hardangervidda Nasjonalparksenter på Skinnarbu ved Rjukan.
NVK mener at Per kan gjøre en god jobb for Fuglehund-Norge som styremedlem i FKF. Hans bakgrunn fra jakt og jaktprøver over mange år, samt han politiske bakgrunn med mange kontakter i det politiske liv, tror vi kan bli viktig i tiden fremover.
Jakt og jaktprøvene vi driver med blir stadig utfordret av organisasjoner som ikke liker det vi driver med. Her er FKF, sammen med de andre jakthundraseklubbene, Norsk Kennel Klub (NKK) og Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) viktige samarbeidspartnere.
Her kommer også mye politikk inn i bildet, og på dette området er Per rett mann. Hans juridiske kompetanse og mange verv i politikken for Høyre, vil kunne gi oss viktig tilgang.
Som daglig leder for Hardangervidda Nasjonalparksenter har han inngående innsikt i naturforvaltning. Erfaring og kunnskap om sårbare dyrearter som reinsdyr og andre dyrearter, kan bli nyttig i vurderinger rundt vern av Kongsvoll/Hjerkinn-terrengene på Dovrefjell.
Som fuglehundmann har han vært med en stund. Han har fått premiert åtte egne vorstehere og to settere på jaktprøver.
For tiden har han tre: KV Sør-Holleias Tango, KV Sognexpressens Uno og en dunker harehund. I tillegg har han KV Itzas Donna sammen med jaktkompis Anders Simensrud og en tyskimportert KV Ellie vom Holtvogt sammen med Frode og Belinda Aasberg.

Kontakt:

Per Lykke,
Gjøystdalvegen 729, 3656 Atrå
Post: Postboks 101, 3661 Rjukan
Telefon: 48300564