Apportprøve og familiehelg

Apportprøve og familiehelg

Årets familiehelg blir 28.-30.juni, i år som i fjor på Songli gård.

Familiehelg

Når vi likevel arrangerer apportprøve drar vi like gjerne i gang familiehelg også! Vi oppfordrer store som små til å komme. Det kommer til å være mulighet for fisking og ballspill for barna, og det er stor boltreplass på tunet. Det blir grilling, og muligheter for bading for de tøffeste.

Det er ingen påmeldingsavgift til familiedager 🙂

Mat og drikke ordner hver enkelt til seg selv. Vi fyrer opp grillen begge kvelder, så da blir det felles bespisning. Alle tar med seg egen grillmat.

PS: Dette er også en utmerket anledning for miljø- og passitivetstrening for unge hunder.

 

Overnatting

Overnatting i et av husene koster 250 kr pr seng pr natt. I husene er det eget kjøkken og stue, samt tilgang til felleshuset med storkjøkken og store stuer. Førstemann til mølla når det gjelder soveplassene. Det er masse plass til telting (helt gratis!) Campingvogn koster 200 kr for helga.

Bestilling av overnatting, campinvognplass og spørsmål sendes til: svend.a.eggen@bi.no eller mobil 982 51 663.

Innbetaling av overnatting settes på konto 1503 67 93977, merk med navn og hva du betaler for.

Ta med penger til loddsalg. Vi har i år mange fine premier.

 

Prøven

Pris for påmelding av apportprøven er 375 kr pr. hund/start. Ta med egen fugl. Har du ikke fugl, ta kontakt med oss. Det vil være mulig å ta apportbevis i forbindelse med prøven.

Påmelding skjer via NKKs terminliste

Opprop er kl. 0900 begge dager på plenen utenfor hovedbygningen.

Frist for påmelding og betaling til apportprøven er satt til fredag 14. juni.

 

Informasjon om apportprøve generelt

UK består av to øvelser:

  • Søkapport: hvor det legges ut en fugl på ca. 20-40 meters avstand uten at hunden ser hvor. Vanlige utfordringer: at hunden ikke søker «stort nok» med bruk av vinden, og at fugl forlates ved opptak eller at fugl slippes ved førers fot før avlevering.
  • Vannapport: hvor det kastes en fugl fra land, uten at det skytes, og hunden skal apportere fugl. Hundens plassering er ca. 5m fra vannkanten. Vanlige utfordringer: at hunden ikke vil gå i vannet, og at fugl slippes når hunden kommer i land eller ved førers fot før avlevering.

AK består av tre øvelser:

  • Søkapport: hvor to fugler legges ut i terrenget på ca. 50-70 meter og min. 10m mellomrom uten at hunden ser hvor. Disse skal apporteres. Vanlige utfordringer: at hunden ikke skjønner at det er to fugler, eller legger ned den første og går over til den andre. Tygging og ufrivillig avlevering.
  • Sporapport: hvor det trekkes et spor på cirka 200-300 meter i fortrinnsvis medvind. Det skal minimum være tre vinkler på sporet. Hunden skal apportere ved bruk av spor. Vanlige utfordringer: at hunden ikke tar sporet og heller legger opp til en søkapport, og at den ved opptaket tygger eller forlater og kommer inn uten viltet.
  • Vannapport: hvor fugl roes ut på vannet, ca. 50 meter. Hunden ser på utkast og skudd, og skal forholde seg rolig ved førers fot ca. 20 meter fra vann. Hunden skal apportere på vanlig måte.  Vanlige utfordringer: at hunden ikke vil gå i vannet eller ikke klarer og lokalisere fugl ute på vannet, og at den slipper eller forlater fugl når den kommer i land.
Premiering

Ved prøve i apportgrenene utdeles 1., 2., eller 3. premie apport. For hver disiplin gis skriftlig kritikk og karakter etter skala fra 0-10 med 10 som beste resultat. Hund som ikke har oppnådd minst 4 i hver øvelse, kan ikke premieres.

For å få 1. pr. apport kreves minst 8 poeng i hver disiplin.

For å få 2. pr. apport kreves minst 6 poeng i hver disiplin.

For å få 3. pr. apport kreves minst 4 poeng i hver disiplin.

 

 Alle hunderaser er velkommne!