Årets jakthund NVK-Trøndelag

Årets jakthund NVK-Trøndelag

SV NJCH Beethoven av Brandsegg Søndre(Bøgeskoven's Gus - Kvitsteindalens E-Hedda) til Rune Fossum er kåret til Årets jakthund.

SV Beethoven har hatt nok en flott sesong og har imponert stort i VK med mange flotte premier. Høydepunktet er kanskje 1.VK NM-lag. I tillegg har han vist at han også duger på skogen og oppnådde i høst 1.AK skog. I høst fikk han også sitt fortjente jaktchampionat.

Eier Rune forteller at han egentlig ikke hadde tenkt til å beholde Beethoven, men det var noe ved denne gutten som gjorde at han ikke klarte å selge han. Sett i ettetid var nok det en lur beslutning.

Beethoven var tidlig jaktmoden og med en solid dose råskap som gjorde at standene i starten ble noe korte. Da han fikk 1.UK hadde Rune ennå ikke kommet opp til han i stand så det var jo den riktige dagen for den milepælen. Han fikk 1.AK rett etter fylte to år, men grunnet hans råskap så trengte han litt tid før resultatene kom i VK . Et overskudd av det meste har gjort at Rune har jobbet mye med å få ting på et håndterbart plan, men når alt falt på plass så begynte også resultatene å komme både på jakt og på prøver.Hans sterke sider som jakthund er at han sjelden står tomt og at han går tett på fuglen

Mange av oss husker vel også NM-Høyfjell i 2018 hvor Beethoven kun var en ivrig apport unna det helt store. Neste gang sitter den!

Det Rune kanskje sette enda mer pris på en hans jaktlige egenskaper er hans gemytt og personlighet. Han beskrives som en utrolig snill hund som går overens med alt og alle.

Vi må si du har lykkes med avl og trening her, Rune. Og, igjen, det var nok lurt at du stolte på magefølelsen og beholdt Beethoven.

NVK-Trøndelag gratulerer så mye med resultatene og tittelen som Årets jakthund NVK-Trøndelag!