Åstjern apportprøve 27 – 28 juli 2019

Åstjern apportprøve 27 – 28 juli 2019

Vi ønsker alle velkommen til hyggelig prøve!

Med suksessen fra de siste årene friskt i minne ønsker vi velkommen til et arrangement med høy deltagelse,

Åstjern apportprtøve opprop 2016
Åstjern apportprtøve opprop

trivelig miljø og mange premieringer.

Om prøven

Prøven går over to dager, med mulighet til å stille en eller begge dager.
Opprop kl 08.00 lørdag og søndag. Det settes opp partier i både UK og AK begge dager, i tillegg kjøres den tradisjonelle men uhøytidelige Elitekonkurransen etter at den ordinære prøven er ferdig på lørdag – her kårer vi dagens beste hund basert på apport- og dressuregenskaper i uvante omgivelser.

Prøveleder er Joakim Grande, tlf: 93 06 13 25.

Startavgiften er kr 375.- pr start som betales ved påmelding på WEB https://www.nkk.no/terminliste-prover/category1269.html innen 20.07. (utsatt frist til 26.07.) Husk og kryss av for hvilken dag som er ønskelig å delta.

Ønsket klasse og startdag: UK/AK1 = lørdag og UK/AK2 = Søndag.

Etteranmeldinger etter frist (20.07) må i henhold til de nye retningslinjene betale et tilleggsgebyr på 50 kr. I tillegg til startavgiften kommer eventuell viltavgift på 150 kr dersom du ønsker å benytte klubbfugl. Om det er ønskelig med klubbfugl har vi due og and. Vi oppfordrer alle til og ta med egen fugl da vi ikke har nok tilgang til fugl for at alle deltagere kan bruke disse.

Husk sauerenhetsbevis før prøven!

Overnatting, sekretariat og Kiosk

Sekretariatet med kiosken vil i år holde til på hyttetunet. Kiosken vil holde oppe under hele prøven og det vil der bli mulighet for å forfriske seg i vårt eminente utvalg av varer.

På Åstjern er det gode muligheter for overnatting for de som ønsker det –i hytter kontakt vertsskapet på Åstjern for booking post@aastjern.no eller 909 83 216 (Monica)
Ellers er det mulighet til å telte eller sette opp campingvogn/bil på parkeringa ved tunet, dette også vi vertsskapet.

Lørdag har vi en felles grillaften – ta med egen mat og drikke.
Under grillinga lodder vi ut supre premier som våre gode sponsorer har bidratt med!

Det blir skytekonkurranse på leirduebanen ved hyttetunet på Åstjern, her ser vi hvem som kommer til å gjøre det best under jakta til høsten med skyteferdighetene sine.                                                  Ta med eget våpen. Kr 80 pr. serie

Det å avholde en apportprøve krever veldig stor innsats – har du lyst til å hjelpe til? Ta kontakt med oss – det er oppgaver nok!

Vi oppfordrer til å bruke Vipps (vi tar også kontant betaling) til kioskvarer, lodd, skyting og annet. Vipps – utsalgssted #119798 NVK H/O Kiosk Butikk.

Apportprøve – noe for meg?

For de uinvidde – i UK-partiene (<2 år) prøves hundene i søkapport på utlagt fugl, og i vannapport på fugl kastet fra land. I AK-partiene (>2 år) prøves hundene i søkapport på to fugler, sporapport på en fugl og vannapport på en fugl.
Apportprøvene og treningen fram disse er det viktigste grunnlaget for å få en stødig apportør under jakta.
Gode apportegenskaper er alltid viktig – vi finner felt vilt raskt, dette er viktig både for viltet og for jegernes omdømme.

Hvor ligger Åstjern?

Åstjern ligger mellom Einavannet og Brandbu – her: https://www.google.no/maps/@60.4986184,10.5807309,1564m/data=!3m1!1e3?hl=no

Vi i sekretariatet ønsker velkommen til ei trivelig helg i godt selskap!