Jakthund trening på Vinjevegen 2018

Jakthund trening på Vinjevegen 2018

To dager med trening og distriktsmesterskap

Jakthund trening på Vinjevegen 2018

Lørdag morgen møttes en spent gjeng opp for felles trening med sine jakthunder.
Gledelig var det å se nye fjes, og alle var nok litt spente på hvordan sin hund skulle gjøre det.
Været var fantastisk og vi bestemte oss for å gå ut i to grupper i terrenget der en gjeng gikk mot toppene og den andre gikk mot mer vegetasjon og myrene.
Med et bra føre så ble dagen nærmest perfekt for de fleste.
UK hundene ble mer sosialisert etter hvert slipp og AK hundene fikk nødvendig trening for en ny sesong frem til sommeren.
Vi var forholdsvis mange første dag til sammen 14 hunder. I tillegg til representanter for vorstehhundene: strihår, langhår og korthår, hadde vi også med både en engelsk setter og en pointer.

Det stilte både rutinerte hunder og førere i prøvesammenheng, rutinerte jakthunder uten prøveerfaring, det var unghunder som kun har prøvd seg på lavland samt unghunder som syntes det var helmax med så mange lekekompiser i fjellet. En herlig blanding!

Vi passet selvfølgelig på at alle fikk snuse godt på setet der det hadde sittet ryper, og regnet med at ungdommen kom til å bli rolige på lørdagskvelden. (alle som har unghunder vet at de lades rimelig fort opp igjen, så dag to startet de like ivrige som dag en)

Det var en fornøyd gjeng som samlet seg ved bilene igjen etter endt dag, og det er hyggelig å gå og prate hund med likesinnede gjennom en slik dag. Alle delte fra sine liv med hund og artige episoder vi møter på som hundeeiere (det er jo også alltid noe å fortelle når en er vorsteh-eier)

Flere av deltakerne og arrangørene valgte å overnatte på hytter på Trya camping og hadde en sosial og hyggelig lørdagskveld.

Søndagen var det noen få skyer. Alle fortsatte i den samme hyggelige og avslappede tonen fra i lørdagen. Vi kjørte til det øverste terrenget før snuplassen til brøytebilen og denne dagen fikk vi se flere fugler og vi fikk noen situasjoner. Det var god trening å se de rutinerte hundene i søk, og det var gode tips å få for førerne underveis i sine slipp for de som ønsket det. Det skulle arrangeres et uhøytidelig Distriktmesterskap denne dagen for å kjenne litt på konkurranse-elementet, og de rutinerte hundene KV Lillyhammer og KV Tyra viste gode søk og fuglearbeid så de delte premien på slutten av dagen. Unghundene ble ikke premiert men fikk framgang gjennom helga. Vi ønsker de lykke til videre! På ettermiddagen kom tåken opp fra dalen så vi avsluttet en halvtime før planlagt. Stor takk til Gunnar Klingwall og Erik Huse som arrangerte samlingen, og stilte med råd og veiledning begge dager.

 

Det var en god stemning på avslutningsdagen, og vi var flere som vil møtes på jaktprøva på Vinjevegen 3.-4.mars. Det er klart vi kommer til å følge med på hverandre vi som møttes denne helga! Klubben ønsker alle lykke til videre, og er glade for all positivitet, oppbakking av hverandre og deling av tips og råd!
Mvh
Lillian Haugnæss Brenden