Live Kaasin har tatt styringa i Trøndelag

Live Kaasin har tatt styringa i Trøndelag

Den nye sjefen i Trøndelag startet med hundekjøring - og derfra gikk det rett til fjells/skogs!

Live Kristine Kaasin er valgt til ny distriktskontakt i Trøndelag – en av de store vorsteh-distriktene.

Slik presenterer Live seg:

Mitt navn er Live Kristine Kaasin, er 25 år, opprinnelig fra Røyken (Asker), men bor i Steinkjer med samboer Anders Sander Pedersen og våre 4 hunder: KV Tiurjegerns Troja, SV E-Azina Jerva av Brandsegg Søndre, Trojas sønn – KV Ulveslagets ATS Hektor og drever RE Inka Ahawi.

Jeg har ikke vokst opp med hund i kjernefamilien, men har alltid hatt hunder og andre dyr rundt meg. Min første vorsteh-kjærlighet var Sisu til onkel og tante. En stor tispe som hver påske dro hun oss på ski på Rørosvidda, og hver sommer var med på fiske og andre skjærgårsaktiviteter på Hitra.

Live med Hektor, Troja, Inka og Azina Jerva

Startet med hundekjøring

Videre begynte jeg med hundekjøring nordisk stil da jeg var 11 år. Da var jeg og en venninne så heldige å få låne hunder av Belinda og Frode Aasberg, og Lierdalen’s Tante Karin ble min «partner in crime» under konkurranser og treninger med Asker Trekkhundklubb.

Mitt første møte med Vorstehhundklubben var nettopp sammen med Belinda og Frode på apportprøve på Holleia, i Buskerud i 2009. Jeg fikk kanskje ikke så mye inntrykk av klubben spesifikt den gangen, men det ble et veldig godt minne som jeg mange ganger ser tilbake på.

Jeg husker fortsatt ting Belinda lærte meg om apportprøvereglementet når det gjelder hunder som hopper/stuper ut i vannet.. Tante Karin, eller Tutta da, var over middels glad i å bade, for å si det sånn!

Denne helga traff jeg også Tommy Andersen for første gang. Husker godt at hans Tiurjegerns Lady Gaga som apporterte tiur bare noen få måneder gammel under arrangementet.

5 år etterpå stod jeg tilfeldigvis på trappa til Tommy Andersen igjen, og skulle hilse på 7 små valper. Der startet mitt egne vorsteh-eventyr sammen med Tiurjegerns Troja.

En søring i Trøndelag

Tidlig i 2019 flyttet jeg til Steinkjer med samboeren, og nå fikk jakt og friluftsinteressen en helt annen dimensjon.

Live med samboer og Troja

Med skogsfugl i hagen og et stort miljø for nettopp fuglehundsport. Det tok ikke lang tid før jeg landet drømmejobben, på Brandsegg Søndre Hundesenter, med Rune Fossum som sjef.

Rune har vært og er en stor inspirasjon for meg, og han gikk fort fra å bare være en sjef, til å bli en god venn og mentor.

Dette med jaktprøver hadde jeg så vidt hørt om, så at interessen for sporten skulle bli det den er i dag, hadde jeg ikke sett for meg.

Fikk premie i ekspressfart

Det tok 6 måneder fra jeg begynte hos Rune, til jeg fikk min første jaktpremie med Troja: En 3. AK på Snåsaprøven til Namdal Fuglehundklubb.

I tillegg ble jeg under samme prøve kåret til «Jubileumsprøvens Nybegynner» – og jeg var uten tvil bitt av basillen.

Litt senere kjøpte vi Azina Jerva fra Rune, etter A – Myrtel av Brandsegg Søndre og Guriskogens Bsa Panser.

Inn i varmen

Sommeren 2019 fikk jeg også mitt første møte med NVK Trøndelag på Snåsasamlinga. Det det ble en helt fantastisk opplevelse, som jeg aldri vil glemme.

Der møtte jeg personer som fra første sekund tok meg inn i varmen, og som også i ettertid har betydd veldig mye for meg. Einar Malm, søstrene Vigdis Nymark og Birgit Westgård, Geir Henning Strøm, Geir Sve, Steinar Lund, Torstein Bredesen og Julie Grande. Alle personer som har vært og er sentrale i NVK Trøndelag.

Hadde det ikke vært for den gjengen, hadde jeg ikke vært der jeg er i dag. Tenk, at en gjeng trøndere tok en søring som meg inn i varmen, og ga meg trua både på hunden min, men også meg selv.

Live og Hektor

Kennel Ulveslaget

Det ble en bratt læringskurve, og med hjelp fra Tommy, fikk Troja sitt første kull i februar 2020. I mars var kennelnavnet i boks, og Kennel Ulveslaget var et faktum.

Fra dette kullet tok vi vare på Ulveslaget ATS Hektor, etter vår egen Troja og Tiurjegerns Solo av Sognexpressen.

Eventyret ble mer som en drøm, og i skrivende stund sitter jeg ved siden av valpekassa med kull nr. 3 etter Troja. En spennende tid i møte.

I slutten av 2020 ble jeg med i styret i Trøndelag, og ble umiddelbart engasjert i de fleste aktivitetene vi skulle gjennomføre ila. 2021.

Jeg tar eierskap i alt jeg gjør, og ønsker alltid å gjøre så godt jeg kan.

Bare 1 år senere er jeg nå valgt som DK for Trøndelag.

Ydmyk og stolt over tillitten jeg har fått, og håper å stå til forventingene.

Fokuset vil fortsatt være å tilby lavterskel-aktiviteter, som både eksisterende medlemmer og nye medlemmer kan få utbytte av. En stor motivasjon er å kunne bidra til at noen andre får en slik opplevelse med klubben som jeg fikk!

Gleder meg til alt vi har i vente!

Her finner du aktiviteter og nyheter fra NVK Trøndelag.

Kontakt: Live Kristine Kaasin