Ny kontakt i Østfold: Henrik Fossum

Ny kontakt i Østfold: Henrik Fossum

Henrik Fossum har overtatt ledertrøya i NVK Østfold etter Kristina Røed.

Henrik Fossum med Pitkän Lauri
Jeg er Henrik Fossum 26 år, født og oppvokst på Engelsviken utenfor Fredrikstad. Gift med Marte Elise Fossum. Vi har sammen våre 2 strihårete vorstehere Munkefjellets Ask og Pitkän TY Lauri (aka Kjell i hverdagen).
Utdannet fjellsprenger. Har også utdannet meg som instruktør fase 2 gjennom FKF.
Jeg har alltid hatt en stor interesse for jakt og hunder, og spesielt det å kombinere jakt med hund. Begynte som 16-åring å jakte rugde med en kompis, og har opp gjennom jaktet med andres bikkjer.
I 2014 innså at jeg måtte gå til anskaffelse av egen hund. Da jeg er oppvokst med fuglehunder, ble jo ikke valget av type hund vanskelig, fuglehund ble det. Når det kom til rasevalg, var det ikke så lett. Jeg er oppvokst med strihår og engelsk setter. Hva skulle man velge? Jo, det riktige svaret: en SV.
Jeg begynte å involvere meg i fuglehundmiljøet etter jeg fikk Ask i 2014. Der ble jeg tatt godt imot da jeg turte å stikke hode litt frem og si her er jeg. Jeg ble dratt med på samlinger, treninger, utstillinger og jaktprøver. Noe som har resultert i en genuin interesse for hundene vi har, sporten og avlen.
Som ett nytt tilskudd til flokken hentet vi i september 2018 en valp i Finland, hos Titta Pitkän. Og etter en god tur hjem var Pitkän TY Lauri, eller Kjell som vi kaller ham, endelig kommet og klar for en tur på årets rypejakt.
Og til slutt, til alle nye medlemmer og hundemennesker, tør å stikk nesen frem og si her er jeg! Det vil hjelpe dere betraktelig på veien videre.
Og så vil jeg til slutt takke min oppdretter, Ole Foyn (Kennel Munkefjellet), for en kjempeoppfølging, støtte og coaching i tiden etter jeg fikk Ask. Uten den hjelpen hadde jeg ikke vært der jeg er idag. Og til mine guruer som hjelper meg på veien.  Så til alle oppdrettere: følg opp valpekjøperene! Det er en hjelp og støtte man setter uendelig pris på.

Kontaktinfo:

Distriktsrepresentant: Henrik Fossum

Dette er resten av styret i NVK Østfold