Til minne om Einar Malm

Til minne om Einar Malm

Vår kjære Einar Malm døde søndag 17.11.19.

Einar var aktiv i Trondheim trekk og brukshundklubb på -60 og -70 tallet. Han ble tidlig medlem av NVK Trøndelag etter at klubben ble stiftet i 1970. Einar var et aktivt medlem som alltid var villig til å hjelpe til på alle de ulike arrangement som klubben arrangerte på 70- og 80-tallet og utover. Han har sittet som styremedlem og vært med i valgkomiteen til NVK-Trøndelag.

Einar startet med KV Hector som sin første vorstehhund, han ble brukt til hundeløp og stilte også på jaktprøver. Så kom SV Baus. Senere kom starten på eget oppdrett med KV Dura og KV Effi. Dette var to kullsøstre som han avlet videre på under kennelnavnet Balderås. Kennel Balderås har avlet frem flere NUCH.

Einar har bemerket seg i flere tiår med sine på apportkonkurranser. Det kan vel sies at han har representert Trøndergruppa på apportprøver sør for Dovre. KV Njårds Bora er vel den som har herjet høyest på premielistene. Einar og Bora hentet 17 eller 18 stk. 30-poenger på ulike starter.

Einar satt på en stor kompetanse blant annet på innlæring av apport, og han var instruktør på NVK Trøndelag sine apportkurs i flere år. I tillegg brukte også flere raseklubber hans kompetanse på sine apportkurs. I 2016 ble Einar tildelt NVK sitt gullmerke og dette ble utdelt på NVK sin landssamling.

Anne og Einar deltok ved mange arrangementer både lokalt og nasjonalt. Vi er vel mange som vil huske Einar som en kunnskapsrik, inkluderende og sosial mann. Han delte gjerne av sine mange egenopplevde historier om hvordan det var å ha vorstehhund på -60 og -70 tallet, som førte til mye latter. Einar skulle ha fylt 77 år om kort tid.

Einar var en kunnskapsrik og raus person som villig delte av sin kunnskap om hund. Han var en kontinuitetsbærer i NVK Trøndelag, og Einar var aktiv i klubben til det siste. Det blir et stort tomrom på Trøndelagsavdelingens samlinger nå. Vi er mange som har mye å takke for.

Einar vil bli savnet av mange – vi lyser fred over hans minne.

 

NVK Trøndelag