Vintersamling 2020 i Trøndelag

Vintersamling 2020 i Trøndelag

NVK Trøndelag inviterer til treningssamling 28. februar - 1. mars på Songli gård i Orkdal. Vi har lagt inn bestilling om godt bålvær og snille ryper, så det er duket for ei trivelig helg :) Samlinga er åpen for alle.

Opplegget

Fredag

Oppmøte fra kl.18.00 fredag 28. februar. Ta kontakt med noen i styret når du kommer, så viser vi deg hvor du kan sove. Det serveres norsk/mexicansk taco som kveldsmat kl. 20.00, ta med egen drikke.

I forbindelse med kveldsmaten vil det bli gitt en innføring i temaet «Føring av fuglehund i fjellet». Der vil det blant annet bli presentert tema som det er viktig å tenke på når man skal ha med hund i vinterfjellet. Vi vil si litt om hva man bør tenke på når hunden ikke er i slipp, samt hva du bør tenke på når man fører hund i fjellet. Vindbruk og reviering er naturlige tema her. Hvordan hundene bedømmes på en jaktprøve vil også bli berørt.

Lørdag

Lørdagen serverer vi frokost og lager matpakke fra klokka åtte og vi drar til fjells klokka ni. Alle må huske å kle seg og hundene for en lang dag i fjellet. Ryggsekken må ha innhold etter årstiden!

Partiene vil bli ledet av erfarne folk som vil kunne gi råd og tilbakemeldinger til de som ønsker det. Hundene slippes i utgangspunktet parvis. Tilbakemeldingen er tilpasset nivået på hundefører og hund, og det er selvfølgelig lov å spørre så mye man vil. De resterende hundeførerne går bak og observerer og er med på oppsummeringen av hvert slipp. Det vil bli rullering av hvilke hunder som slippes sammen, slik at hundene får erfaring i å takle flere forskjellige makkere.

Lørdagen avsluttes med oppsummering av dagen under middagen. Da gir instruktørene en gjennomgang av alle hundene og førerne. Middagen vil bestå at den trønderske nasjonalretten sodd. Sodden hører hjemme i ethvert trøndersk festmåltid. Det kan være lurt å ta med drikke med ingefærsmak 🙂

Søndag

Søndag er det samme prosedyre, vi serverer vi frokost og lager matpakke fra åtte og drar til fjells klokka ni. Denne dagen avholdes distriktsmesterskapet, og vi kårer en vinner i unghundklassen (under 2 år) og en i åpen klasse (over 2 år). Det vil også være mulig å trene søndag, om man ønsker det.

Plassen

For dere som ikke har vært på Songli gård før ligger det her. Det er ca 50 minutter å kjøre fra Trondheim, så fullt mulig å komme ut på en dagstur om man ikke har mulighet til å sitte og snakke hund hele helga.

Det er rikelig med plass på Songli, både for mennesker, hunder, biler og campingvogner. Rom bestilles gjennom oss, påmeldingsinfo kommer snart. Ta med egne sengeklær og håndduk, evt kan man leie sengeklær for 120,-. Man kan ha hund på rommet, om man har med bur.

Påmelding

Send mail til nvktrondelag@gmail.com for påmelding. Prisen blir som i fjor 700 for medlemmer og 900 for ikke-medlemmer, kontonr: 1503.67.93985. Overnatting, samtlige måltider og treningskort er da inkludert i prisen. I tillegg kommer evt deltagelse i distriktsmesterskapet til 50 kr pr. hund.