Distriktsmesterskap Lavland

Distriktsmesterskap Lavland

Rugguglans Boss årets distriktsmester lavland

Lørdag 27. oktober samlet 36 vorstehere og deres eiere, førere og ledsagere seg til en hyggelig dag på lavland på Skogbygda. Dagen startet med strålende vakkert høstvær, med litt skyer og vind etterhvert.

Gruppen ble delt i tre partier, to UK/ AKpartier og et rent AK parti, med beskjed om å samles ved grillhytten igjen utpå ettermiddagen. Gjennom dagen ble det funnet fugl på alle partiene, noen hunder løste oppgavene sine på utmerket måte, enkelte på sin egen måte mens andre igjen var ferske i gamet og til tider litt opptatt av makker og alt annet rundt seg. Alt i alt fikk alle fine opplevelser og en hyggelig runde ute i terrengene.

Ved 13.30 tiden var det samling i grillhytta med grilling, drikke og kaffe. Her ble også dagens finalister offentliggjort. 6 AK hunder og 4 Uk hunder gikk videre til DM finalen.

Finalene startet med AK hundene, som alle løste oppgavene sine på en utmerket måte og noen bemerket seg ekstra. I første runde i UK fikk alle unghundene prøve seg, igjen løste de oppgavene sine på en god måte. Ingen fugl i første runde av finalen.

Etter første runde ble hundene rangert og runde to, selve finalerunden, ble satt opp etter rangeringen. Det var nå det virkelig gjaldt, om å gjøre å finne fugl. I AK måtte vi vente til siste slipp før det ble litt action, da skjedde det til gjengjeld mye. Boss fester stand, reiser og er rolig i oppflukt og skudd. Boss faster ny stand, løser ut og foter til ny stand. Samtidig fester Fryd stand litt lenger frem i terrenget. Det skytes for begge hundene og begge er rolig i oppflukt og skudd. Dommerne holdt kortene tett til brystet etter dette og det var nå klart for UK-hundene. Unghundene søker godt og jobber iherdig for å finne fugl, dessverre lykkes ingen av de unge håpefulle.

Tilbake ved grillhytta samlet dommerne seg og det årets disktriktsmester lavland ble kåret. Årets distriktsmester lavland ble Rugguglans Boss, eier fører Tomas Klever. På andre plass kom Sølenrikets Fryd, eier/ fører Monica Sawicz, tredjeplass gikk til Dina av Røssmyra, eier/ fører Tor Frigård. I UK ble det ikke kåret noen distriktsmester, da det er krav om fuglearbeid og ingen av unghundene hadde fuglearbeid gjennom dagen. Uhøytidlig ble rangeringen i UK følgende, på første plass Trollangens Ondra (Svea), eier/ fører Berit K. Østmoe, på andre plass Høgdalias GNT Basco, eier/ fører Kristian Bergman Johansen og på tredjeplass Speldragets I Hippie, eier/ fører Arne Eliassen.

Vi gratulerer og takker for en hyggelig dag på årets distriktsmesterskap. En spesiell takk til dommerne, Stian Aaserud, Kjell Larssen og Øystein Dahl.

Årets distriktsmester Rygguglans Boss
Premievinnere AK

Premievinnere UK