Høgkjølprøven 2016

En litt annerledes prøve!

Høgkjølprøven 2016
Høgkjølprøven 2016

NVK Trøndelag sin høstprøve ble med rekordhøy deltagelse igjen en hyggelig og god prøve som blir lagt merke til og husket!

Høyfjellsprøven var høstens siste og eneste i landet og lagt til en årstid der vær og fugl kan være noe varierende.

Årets prøve fikk merke begge deler med mye vind og vanskelig fugl. Da veldig bra med fugl hvor faktisk 70 prosent av hundene i kvalitetspartiene hadde en eller flere sjanser på fugl.

Som vanlig strømmet påmeldingene på inn mot slutten og vi valgte nok en gang søke om todagers VK for å få med alle.

Høgkjølen Camping med sine fasiliteter var leid inn som opprop- og prøvested. En stor og perfekt plass med enkel og kort vei til terrengene.

Deltagerne ble som hør og bør servert hjemmelaget kjøttsuppe på oppropet begge dager med stor suksess. Og når deltagere og dommere kom ned av fjellet ventet kaffe og vafler.

Storlavoen ble verdsatt og mye brukt som oppholdssted både før, under og etter fjellturene.

NVK Trøndelag – Høgkjølprøvens side på Facebook ble i år oppgradert med «live» innlegg fra alle partier dagen gjennom. Mali Nordvang Rundfloen som administrerte siden stod for en positiv aktivitet som ble flittig brukt for å følge det som skjedde i fjellet.

Lørdag kunne to VK partier og tre kvalitetspartier klatre til fjells i knallfint vær til dels litt kald vind. Vinden gjorde fugl litt vanskelig for alle partier men det ble observert mye fugl og de aller fleste fikk sine sjanser.

Prøven har ingen tradisjon med jegermiddag da den er en dagtstur- prøve. Men i storlavoen ble bålet hold i live hele helgen med grilling på kveldene og selvfølgelig det beste av alt jakt- og hundeprat!

Søndag morgen etter varm kjøttsuppe og ett effektivt opprop gikk VK finalepartiet ut på Slettfjellet Sør og de tre kvalitetspartiene på Slettfjellet Nord, Knubben og Våvatnet.

Premier tikket inn utover dagen og vi kunne dele ut premier til gode hunder og glade førere.

Våre dommere er en vesentlig del av prøven og gjorde en viktig jobb. Det meldes ikke om mye «bakdømming» i partiene, noe som tyder på at de også har gjort en god jobb.

Det at dommere holder dagen ut og gir alle hundene slipptid og sjanser settes veldig pris på. Lars Winum med sitt parti på lørdag skal i så måte trekkes frem hvor en strihår Vorsteher topper slipptiden denne helgen med 115 minutter!

Takk til dere alle Frode Døsvik, Øystein Eriksen, Terje Innset, Rune Nedrebø, Lars Winum, Terje Strickert Samdal, Geir H. Strøm og Svein Sellie!

VK-finalen ble vunnet av Per Egil Lund med 1.VK til ES Sletthallens Panto, og 2.VK gikk som i fjor til Rune Fossum med SV Kvitsteindalen’s Hedda.

Prøvens beste AK-hund ble Østjylland’s SR Taya til Per Jan Espeset, og beste UK-hund ble Setterjenta’s Fenris til Idunn Andersen. De fikk med seg hvert sitt håndlaget rypemotiv på skiferplate laget av Atle Nebb. NVK Trøndelag gratulerer så mye!

Som prøveleder vil jeg få takke alle dere som hjalp til og bidro til å gjøre prøven vår til en minnesverdig helg! Spesielt Siw, Jeanette, Øyvind, Ketil, Jan Anders og Mali. Den hyggelige stemningen og rammene vi alle klarer å få til rundt prøven gir gode opplevelser, og det er vi utrolig glad for.

Til slutt – Gratulerer til alle premierte som viste kvalitet i både å håndtere vær og fugl denne helgen!

Hilsen prøveleder / Geir Sve

Premieliste

  • 1.VK fin. ES Sletthallen’s Panto Per Erik Lund

  • 2.VK fin. SV Kvitsteindalen’s E-Hedda Rune Fossum

  • 1.VK kval. m/CK ES Dulles C Raid Odd-Arne Vikavoll

  • 2.VK kval. KV Aska Jens Thomas Sagør

  • 3.VK kval. Finnvola’s Pater Frode Winge

  • 1.AK Østjylland’s Sr Taya Per Jan Espeset

  • 3.AK Skogrypas Ara Arlid Ove Østmo/Stein Wangen f. Kristian Winther

  • 2.UK Setterjenta’s Fenris Idunn Andersen

  • 2.UK Gumpefjellet’s Hidra Odd-Kristian Selboe