Treningshelg apport i Troms

Treningshelg apport i Troms

20. og 21. mai arrangerer vi treningshelg for de som vil lære mere om apport. Det vil også bli mulighet for å ta apportbevis.

NVK Troms arrangerer treningssamling apport 20. og 21. mai for de som vil lære mere om apport.

Sted: Gausvik sør for Harstad.

Oppmøte lørdag kl 10 på kapellet i Gausvik (alle må være presise da vi skal gjennom en bom). Bompenger er kr 50 som vippses til 91881225.

Samlingen er gratis for NVK-medlemmer, alle andre kr 100.

Ta med mat og drikke. Vi fyrer opp noen griller så det blir mulighet til grilling.

Vi trener fortrinnsvis på søk og spor, vann med vær/is forbehold. Alle må ha med egne apportobjekter.

Det blir også mulighet for å ta apportbevis.

Pris: 100 kr for NVK-medlemmer, 200 kr for ikke-medlemmer. Det vil være mulig å betale med Vipps på stedet.

Deltagere er selv ansvarlig for å medbringe godkjent apportvilt til apportbevisprøve. Alle lovlig jaktbare fuglearter er tillatt som apportobjekt. Fuglen skal i utgangspunktet være hel, men en kroppsdel (f.eks. ett ben eller hode) som naturlig kan falle av i ett hagleskudd kan tillates. I tillegg til fersk eller opptint fugl uten brystfileter, tillates tørket og frosset fugl som apportobjekter. Alle ferske eller opptinte fugler skal ha fjernede brystfileter, som kan erstattes med noe som er egnet. Fuglene skal ha en gjenkjennelig form. Dommer skal godkjenne apportobjektet.

Objektet legges ut 25-40 meter fra hunden uten at hunden eller fører ser at det legges ut. Så langt det lar seg gjøre skal objektet legges ut i motvind. Skal flere hunder bruke det samme området, skal apportobjektet legges ut på samme plass hver gang.

Hunden skal på kommando søke bevisst og effektivt og finne apportobjektet, som bringes tilbake til fører og avleveres uten tygging. Når hunden har fått apportbevis, har det ingen tidsbegrensning.

Vi ønsker alle velkommen!