Ny dobbeltchampion: Høgdalias Texas

Ny dobbeltchampion: Høgdalias Texas

Championatene og tittelen Årets hund i NVK varmer eier Øystein Dahl ekstra etter hundens dramatiske historie.

Høgdalias GNT Texas (NO44236/17) har hatt en jubelhøst sammen med eier Øystein Dahl.

Ekvipasjen fikk bronse i NM individuelt, og er kåret til Årets vorstehhund i NVK  og Årets lavlandshund i 2021.

Bare fire år gammel har han allerede «dratt i land» to championater.

Tispeeierne har stått i kø, og Texas er allerede far til 39 valper fordelt på sju kull!

Dette forteller den stolte eieren om Texas’ dramatiske historie:

Texas en hund som betyr mye for oss. Det er bare flaks at han faktisk lever, og derfor betyr hans premier enda mer for oss.
Høgdalia’s GNT Texas er egenprodusert etter Høgdalia’s Nesta og Stallogaisas Tell.
I veldig ung alder så vi at han virkelig hadde et stort potensial og god evne til å finne fugl. Dette i kombinasjon med hans rolige vesen og utrolig gode gemytt, gjorde at dette var en hund vi virkelig ville satse på.
Vi jaktet og felte fugl for ham høsten han var 1,5 år. Han fikk 1.UK samme høst, og vi gledet oss virkelig til å vise å ham frem på vinteren før han fylte 2 år.
Det som dengang dessverre skjedde var at på en av de første turene Texas fikk være med å trekke slede, så sleit en av de andre hundene løs sleden og dundret avgårde sammen med Texas og to til.
Jeg løp alt jeg kunne etter og fant sleden veltet og Texas hengende etter nakken i selen sin. Han pustet, men var tydelig preget av situasjonen. Jeg fant ingen direkte skader.
Utover vinteren ble Texas veldig ujevn søksmessig, og etter bruk ble han veldig halt på en fot. Vi reiste til flere dyrleger, men ingen fant noe som helst feil med ham.
Dette fortsatte neste høst, og vi var livredde for at godgutten ikke skulle bli den hunden han tegnet til å bli. På våren etter var vi rådville og måtte prøve noe annet.
En venninne av Ellen Marie tipset oss om en flink hundemassør som også bruker laser i sin behandling. Hun fant fort ut at det ikke var skulderen som var problemet, men nakken. Vi ble sendt videre til en kiropraktor.
Da vi kom dit, hadde Texas ingen reflekser i frembena grunnet plagene i nakken. Det viste seg at det hadde vært hårfint unna at nakkevirvlene faktisk ble revet fra hverandre, og da hadde han ikke vært med oss mer.
Vi startet da behandling med massasje og laser, samt et par ganger til hos kiropraktor.
Så ble det lagt opp en treningsplan hvor han kun skulle trenes i trav uten belastning. Først noen hundre meter, så gradvis mer og mer. Texas responderte meget godt på dette, og ble stadig bedre og bedre.
Vi jaktet veldig forsiktig med ham den høsten, men noen turer ble det. Han ble såpass bra utpå høsten at han kunne startes på jaktprøve og fikk 1.AK.
Utviklingen fortsatte, og nå i høst har vi virkelig jaktet mye med ham. Det er felt godt med fugl for ham, og dette ser vi også igjen på jaktprøvene.
Han ble i høst både jaktchampion og utstillingschampion på svært få starter .
Vi har endelig fått igjen stjerna vår takket være flinke mennesker som greide å se hva som virkelig var skadet på Texas.
Smællen kennel og hundesenter og Logreklinikken fikk stablet gutten på beina igjen, og vi hadde helt klart ikke vært der vi er i dag uten deres hjelp.