Nybegynnersamling i Engerdal

Nybegynnersamling i Engerdal

Oslo/Akershus NVK inviterte ferske hundeførere til høstsamling i rypefjellet.

11 deltakere, flertallet ganske ferske, tok imot det flotte tilbudet som ble trukket igang av Hans Birger Stensrud. Han hadde fått med seg instruktør Pål W. Pettersen, og begge hadde mange gode råd til ferskingane.

Pål Pettersen og Ipa

Vi bodde i idylliske tømmerhytter på Haugen seter, oppe på Lillerødåsen i Engerdal, helt opp mot svenskegrensa.

Tirsdag kveld var det fellessamling i et romslig partytelt på setervollen, med grilling og informasjon om helgens program, hvor alle fikk stille spørsmål og fortelle om sine behov.

På  kvelden  grilling og bli kjent-prat ledet av Hans Birger.

Onsdag  21. august opprant med sol og mild bros, og to partier forsvant ut i de fine terrengene. Derfra strømmet det inn rapporter om stand, ettergang, ramping og rios, i skjønn forening, alt ledsaget av gode råd og tips for videre trening.

Britt og Carmen

Flere hadde sine første fuglekontakter.

For noen av unghunder «falt polettene ned», og lykkelige førere måtte felle noen tårer. Instruktørene Hans Birger og Pål var ikke uberørt de heller.

Henning og KV Bojan

Andre hadde utfordringer med innkalling, egenrådighet, «døve» hundeører, uro og lyd, og fikk forsøksvis gode råd på hvordan redusere unoter og stress.

Gro Irene Hansen og SV Stakkhaugen’s Harket

Onsdag  kveld var det gjennomgang av dagen, og erfaringsutveksling. Et par deltakere måtte reise hjem på grunn av jobb og private avtaler, mens resten stilte torsdag morgen i Goretex, gamasjer, ryggsekk og matpakke for ny runde.

Etter en regnfull natt, opprant torsdagen med strålende sol. Også denne dagen ble det funnet bra med fugl.  7 måneder gamle KV Carmen av Astafjord fant sine første ryper og sprang lykkelig etter mens matmor Britt Schibbye smilte bredt.

Aurora Stensaas med Driva og Monica Rognheim med Karsk

Aurora Stensaas som har sin første sesong som hundefører, kunne notere seg for tre fuglearbeid på rappen for to år gamle Dikemarkens Donnerwetter (Driva). Slikt blir det både tårer og latter av, og forsikringer om at mersmaken er grundig befestet.

Trine-Lise Sørensen med Vizla Fifi
På vei ut i terrenget
Ute i terrenget
Rast i terrenget, hvor praten gikk om rypene som flakset opp i et bekkedrag.

Vi takker NVK OA og Hans Birger Stensrud for et flott initiativ, som vi håper vil bli gjentatt og fenge enda flere deltakere neste år.