Pladsfjellets Fryds debut på jaktprøve

Pladsfjellets Fryds debut på jaktprøve

Det unge talentet Fryd starta prøvekarriera si med 1UK og 2UK på si første prøvehelg.

Fryd er frå Terjes eige oppdrett og hadde sin prøvedebut på Gaularfjellet. Mor er Pladsfjellets Vår og far N UCH Gallokåsen,s K – Fabel.

Les Terjes rapport frå prøvedebuten til Fryd her:

”Vinterprøven på Gaularfjell 23.-25. februar var Fryd sin debut på jaktprøve, 16 måneder gammel. Fryd er en trivelig mellomstor Strihår tispe, glad, leken og med stor jaktlyst.

Etter mange fine treningsturer i fjellet og her hjemme, fant jeg ut at hun var moden til å stilles på prøve. Hun har et fint opplagt søk og revierer systematisk. Det kan kanskje komme av den treningen jeg legger ned i skogen, her hjemme, med utallige arbeid på rugde. Hun er meget skarp på fugl.

Jeg var spent på hvordan hun ville takle hele prøvesettingen med folk og hunder, samt det å gå i parslipp med ulike andre ekvipasjer.

Lørdagen opprant med strålende vær: 7 – 8 minus grader og fine forhold.

Vi skulle gå i området Risbotten og Fryd fikk andre slipp. Hun hilste såvidt på sin røde makker, før hun la i vei med god fart og intensitet.

Etterhvert dro hun ned til høyre mot ett bratt elvegjel. Jeg så at hun hadde noe på nesen og fant henne i fast stand. Dommer og jeg kom til og Fryd reiser på kommando en liten flokk ryper og er rolig i oppflukt og skudd. Hun drar seg så frem et lite stykke, fester ny stand og reiser villig to ryper.

Hun går så videre og blir borte over en haug. Vi jobber oss fremover og det kommer to ryper flygenes. Etter en stund kommer Fryd. Jeg tror nok hun gjerne sto der og, uten at det kunne bedømmes.

Sånn gikk dagen. Hun hadde et strålende andre slipp, men ingen fugl i slippet. I siste slipp, dro hun seg langt fremover. Jeg vendte henne, og så at hun snudde, men kom ikke frem. Dommer og jeg gikk litt oppover for å se. På vei oppover, sa jeg til dommer Helge Pedersen: ”Se, der

sitter det en rype i en liten bjørk”. Da vi kom litt frem, så vi Fryd i stilfull stand på rypen  Hun reiste  villig. Det var en artig situasjon. En slik som man ikke så ofte opplever.

Enden på visen ble at dommerne Helen Jetmundsen og Helge Pedersen var imponerte. Tre komplette fuglearbeid og flott søk som resulterte i 1UK!

Søndagen ble også bra. Ett komplett arbeid og fortsatt godt søk. Resultat: 2 UK.

Er strålende fornøyd. Nå har jeg meldt på Geilo over Påske og litt senere Mjølfjell.”

NVK Hordaland gratulerer og ønskjer Terje og Fryd lykke til vidare!