Treningssamling vinter i Uvdal 2019

Treningssamling vinter i Uvdal 2019

NOEN LEDIGE PLASSER! Bli med Oslo, Akershus og Buskerud på trening med innlagt distriktsmesterskap i mars.

Medlemmer fra Oslo, Akershus og Buskerud setter hverandre i stevne til trening og vennskapelig kappestrid i mars.

Oslo/Akershus-gruppa, ved primus motor Bjørn Størkersen, har igjen gleden av å invitere deltakere fra begge distrikter til trening og tvekamp i Uvdal 1.-3. mars. Samlingen er også åpen for andre NVK-medøemmer.

Solheimstulen 

Stedet er Solheimstulen turisthytte som ligger midt i de flotte terrengene innerst i Jønndalen, en arm av Uvdal, øverst i Numedal, ved starten av Hardangervidda.

Vi bor på Solheimstulen, som ble overtatt av DNT i sommer. Innkvartering i dobbeltrom. Noen få tremanns- og firemannsrom. Toalett og dusj på gangen. Det er sengetøy og håndklær på rommene.

Det er lagt opp til full pensjon lørdag og søndag: 2 x frokost, 2 x lunsjpakke med termos, festmiddag med tre retter pluss kaffe lørdag kveld.

NB: Ikke kveldsmat fredag kveld, men enkel servering er å få kjøpt.

Øl og vin betaler deltagerne selv . Medbragt er kun lov på rommet.

Bur på rommet må alle ha med. Det er ikke lov med hunder i fellesrom eller løse hunder rundt hotellet.

Les mer om Solheimstulen og se bilder her.

Utstyr for høyfjell må medbringes

Fra hotellet går vi rett ut i vakkert og lettgått fjellterreng på rundt 1000 meters høyde.

Terrengene disponeres av Elisabeth Flaata, Gunnar Gundersen og Ole Foyn som er så vennlige at de låner dem ut til NVK denne helgen.

Viktig: Det er ikke tillatt å gå med ski med stålkant. Evt må stålkanter være slipt ned slik at de ikke er skarpe.

Ellers er det viktig med brede fjellski, gode fjellklær og ryggsekk for niste/termos, og ekstra klær. Været er mange ganger tøft på Hardangervidda i starten av mars.

Distriktsmesterskap

Vi går på parti med to og to hunder i slipp, som på en jaktprøve. Sannsynligvis deler vi oss i tre partier. Maks 12 hunder  per parti. To slipp per hund før lunsj. Etter lunsj samles de hundene som dommerne mener er best, til to fylkesfinaler. De øvrige fortsetter treningen. Da kan vi dele oss i mindre grupper. Vinnerne annonseres etter middagen når vi samles i peisestua. Der får også alle deltakere tilbakemelding og råd om videre trening.

Søndagen fortsetter vi treningen hele dagen. I tillegg plukkes de 6 beste fra hvert fylke til vennskapsmatch. Vinnerlaget får meg seg en gild pokal på lån i et år.

Samlingen er sosial og uhøytidelig, og en fin introduksjon for ferske medlemmer til å bli kjent, lære og få en forsmak på prøvesporten.

Cæsar i stand Britt Schibbye Foto: Mario Cocozza

På programmet står:

 • Sosial samling med informasjon fredag kveld i peisestua
 • Trening lørdag, med innlagt distriktsmesterskap for begge distriktsklubber. Vi kårer beste hund i klasse unghund (UK) og hunder over 2 år (AK). Dette er en uhøytidelige konkurranse hvor ingen blir dømt ut, og med lave skuldre. Vi garanterer snille dommere. Kvalifisering før lunsj, finale etter lunsj, og videre trening for resten.
 • Jegermiddag lørdag kveld, deretter premieutdeling, og gjennomgang av dagen. Pluss lotteri med fine premier, auksjon og kaste-på-stikka-konkurranse. Husk å ta med 5-krones mynter og kontanter til loddsalget!
 • Søndag er det vennskapsmatch mellom lag fra OA og Buskerud. Vandrepokalen er nypusset og klar! Øvrige deltakere trenger videre med instruktør.

Fargerikt rom på Solheimstulen

Pris

 • Pris pr. deltager med 1 hund: 2200 kr (inkl. kost/losji, terrengavgift, instruksjon 2 dager)
 • Pris ledsager: 1900 kr (kost/losji)
 • Ekstra hund: 300 kr (200 lørdag +100 søndag)

Priser for deltagelse for dem som ikke bor på Solheimstulen:

 • DM-Vinter lørdag: 200 kr pr hund
 • Trening søndag: 100 kr pr hund
 • Jegermiddag lørdag 3 retter, kaffe: 390 kr per person

Påmelding

Her gjelder førstemann/kvinne til mølla. Det er ialt 36 plasser, i utgangspunktet 18 hunder fra hvert distrikt.

Meld deg til:

Vi trenger disse opplysningene:

 • Hundens navn:
 • Førers navn:
 • UK  eller AK:
 • Buskerud eller OA:

Påmelding er først bekreftet når du har betalt til konto 8101.11.09039. Frist: 15. februar.

Dersom hunder fra andre NVK-distrikter eller andre raseklubber melder seg på, så settes de på venteliste inntil fristen 15/2 løper ut. Men det er mange plasser, så vi regner med at alle interesserte får plass.

Her ligger Uvdal

Det er drøyt 2,5 timers kjøring fra Drammen og 3 timer fra Oslo. Du kan parkerere på p-plass rett ved hotellet. Her ligger Soheimstulen:  KART