Treningssamling på fjellet i Uvdal

Treningssamling på fjellet i Uvdal

Oslo/Akershus-gruppa, ved primus motor Bjørn B. Størkersen, har igjen gleden av å invitere til trening og distriktsmesterskap i Uvdal 6.-8. mars. Samlingen er åpen for alle NVK-medlemmer.

Solheimstulen 

Solheimstulen i Uvdal. Foto: SKH

Solheimstulen turisthytte som ligger midt i de flotte terrengene innerst i Jønndalen, en arm av Uvdal, øverst i Numedal, ved starten av Hardangervidda.

Vi bor på Solheimstulen, som ble overtatt av DNT i sommer. Innkvartering i dobbeltrom. Noen få tremanns- og firemannsrom. Toalett og dusj på gangen. Det er sengetøy og håndklær på rommene.

Det er full pensjon lørdag og søndag: 2 x frokost, 2 x lunsjpakke med termos og festmiddag med tre retter, pluss kaffe lørdag kveld.

NB: Ikke kveldsmat fredag kveld, men enkel servering er å få kjøpt.

Øl og vin betaler deltagerne selv. Medbragt er kun lov på rommet.

Bur til hundene på rommet må alle ha med. Det er ikke lov med hunder i fellesrom eller løse hunder rundt hotellet.

Utstyr for høyfjell må medbringes.

Fra hotellet går vi rett ut i vakkert og lettgått fjellterreng på rundt 1000 meters høyde.

Terrengene disponeres av Elisabeth Flaata, Gunnar Gundersen og Ole Foyn som er så vennlige at de låner dem ut til NVK denne helgen.

Det er viktig med brede fjellski, gode fjellklær og ryggsekk for niste/termos, og ekstra klær. Været er mange ganger tøft på Hardangervidda i starten av mars.

Viktig: Det anbefales fjellski eller jaktsti uten stålkant, av hensyn til hundene.

Distriktsmesterskap

Vi går på parti med to og to hunder i slipp, som på en jaktprøve. Sannsynligvis deler vi oss i tre partier. Maks 12 hunder per parti. To slipp per hund før lunsj. Etter lunsj samles de hundene som dommerne mener er best til å stille i en finale for å kåre en distriktsmester, i både UK og AK. De øvrige fortsetter treningen. Da kan vi dele oss i mindre grupper. Vinnerne annonseres etter middagen når vi samles i peisestua. Der får også alle deltakere tilbakemelding og råd om videre trening.

Søndagen fortsetter vi treningen hele dagen!

Tiurjegerns Cæsar i stand, fører: Britt Schibbye Foto: Mario Cocozza

Samlingen er sosial og uhøytidelig, og en fin introduksjon for ferske medlemmer til å bli kjent, lære og få en forsmak på prøvesporten.

På programmet står:

Sosial samling med informasjon fredag kveld i peisestua

 • Trening lørdag, med innlagt distriktsmesterskap. Vi kårer beste hund i klasse unghund (UK) og hunder over 2 år (AK). Dette er en uhøytidelige konkurranse hvor ingen blir dømt ut, og med lave skuldre. Vi garanterer snille dommere. Kvalifisering før lunsj, finale etter lunsj, og videre trening for resten.
 • Jegermiddag lørdag kveld, deretter premieutdeling, og gjennomgang av dagen. Pluss lotteri med fine premier, auksjon og kaste-på-stikka-konkurranse. Husk å ta med 5-krones mynter og kontanter til loddsalget!

Pris:

 • Deltager med 1 hund: 2200 kr (inkl. kost/losji, terrengavgift, instruksjon 2 dager)
 • Ledsager: 1900 kr (kost/losji)
 • Ekstra hund: 300 kr (200 lørdag +100 søndag)

Priser for deltagelse for dem som ikke bor på Solheimstulen:

 • DM-Vinter lørdag: 200 kr pr hund
 • Trening søndag: 100 kr pr hund
 • Jegermiddag lørdag 3 retter, kaffe: 390 kr per person

Påmelding:

Her gjelder førstemann/kvinne til mølla. Det er i alt 36 plasser.

Påmelding til Bjørn B. Størkersen (bjorn.storkersen@follohus.no)

Vi trenger disse opplysningene:

 • Hundens navn:
 • Førers navn:
 • UK eller AK:
 • Medlem av OA: Ja/Nei

Påmelding er først bekreftet når du har betalt til konto 8101.11.09039. Frist: 20. februar. BINDENDE PÅMELDING!

Dersom hunder fra andre NVK-distrikter eller andre raseklubber melder seg på, så settes de på venteliste inntil fristen 20/2 løper ut. Men det er mange plasser, så vi regner med at alle interesserte får plass.

Her ligger Uvdal

Det er drøyt 2,5 timers kjøring fra Drammen og 3 timer fra Oslo. Du kan parkere på p-plass rett ved hotellet. Her ligger Soheimstulen:  KART